Kuskuslu Kuzu Gerdan Nasul yapılır, malzemeleri neler?

Kuskuslu Kuzu Gerdan Nasul yapılır, malzemeleri neler?
Kuskuslu Kuzu Gerdan Nasul yapılır, malzemeleri neler?

HAZIRLANIŞI:

Geniş bir tavaya zeytinyağı döküyoruz. Kuzu gerdan dilimlerini tavaya alıyoruz ve iki taraflı kızartıyoruz. Defne yapraklarını ve tane karabiberini koyuyoruz. Etleri fırına giren bir tencereye diziyoruz. Tavaya salçayı ve arpacık soğanı koyuyoruz. Biraz daha karıştırıyoruz. Sıcak suyla kıvamını açıp sos haline getiriyoruz. Sos kaynayınca tenceredeki kuzu gerdanların üzerine döküyoruz. Ocakta kapağı kapalı halde 10-15 dakika kadar kaynatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pilav tenceresine kuskusu ve tereyağını koyuyoruz, kavuruyoruz. Salçayı koyup kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu ve sonra da sıcak suyunu veriyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Kuskusu servis tabağına koyuyoruz. Üzerine kuzu gerdanları dizerek servis ediyoruz.

1 kg kuzu gerdan
2 defne yaprağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kase arpacık soğan
tuz
karabiber
zeytinyağı
su

SERVİSİ İÇİN:
2 su bardağı kuskus
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz
su

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.