Mutfakta işinizi kolaylaştıracak tüyolar

Mutfakta işinizi kolaylaştıracak tüyolar
Bu pratik bilgiler, mutfakta hem zamandan kazanmanızı sağlayacak hem de işinizi kolaylaştıracak.

Sebze ve meyvelerinizin nasıl daha uzun süre dayanabileceğinden tutun da açılmayan kavanoz kapağını kolayca nasıl açabileceğinize kadar birçok ipucu mutfakta oldukça işinize yarayan pratik bilgilerdir.

Yemek ya da çorbanızın taşmaması için tencerenin başında beklemenize gerek yok. Balı şekerlendi diye atmanıza ya da kiraz ve vişnelerin çekirdeklerini ayırırken çok zaman harcamanıza da gerek yok. Hepsinin pratik bir çözümü var.

Mutfakta işinizi kolaylaştıracak pratik bilgileri sizler için derledik...

Mutfakta işinizi kolaylaştırmaya geliyoruz! Bu yazımızda pek çok sorunuza yanıt bulabilirsiniz. Hazırsanız başlıyoruz!

Et yemeğim nefis oldu ama püreyi yine tutturamadım!

Üzülmeyin, bir de bunu deneyin. Patates püresini hazırlarken içine tuz atıyorsunuz değil mi? İşte o tuz miktarı ile aynı oranda toz şeker katarsanız, püreniz daha katı ve daha sarı olacaktır. Bir deneyin, sonucu yeniden konuşuruz.

Limon kabuklarının bilinmeyen marifeti!

Limon, pek çok yemeğimizin baş tacı. Ancak hikmeti bilinmez, kabukları ile bir türlü barışamadık gitti! Artık onları da değerlendirmenin bir yolu var. Limon kabuklarını güneş alan bir yere koyun ve kurutun. Özellikle yağlı mutfak malzemelerini ovarken kullanın, sonuçtan memnun kalacaksınız!

Bir parça gravyer?

Gravyer peyniri sever misiniz? En sık karşılaşılan sorunlardan biri peynirin çabuk kuruması. Ancak bunu önlemenin pratik bir yolu var! Önceden tuzlu suya bastırdığınız nemli bir beze sararak muhafaza etmeyi deneyin, sonuç şaşırtıcı olacaktır!

Nar ayıklamak zor diyen?

Artık demesin! Çünkü çok pratik bir önerimiz var. Artık etrafa saçılan nar tanelerinin peşinde koşmak ya da kırmızıya bulanan ellerinizdeki nar lekelerini çıkarmakla uğraşmanıza gerek yok. Çözümü videomuzda! http://www.migrostv.com/nar-nasil-ayiklanir/

Narı pratik bir şekilde ayıkladınız, sıra narla yapılan pratik bir yemek bulmakta. Taze otlu narlı kinoa tarifi imdadınıza yetişti! Hemen tıklayın!

Karnabahardan soğutan kötü koku!

Karnabahar sever misiniz? Ah bir de yaydığı kötü koku olmasa, insanın iştahını kapatıyor! Bir de bunu deneyin. Pişirme suyuna bir parça tuz ve iki kaşık sirke ilave edip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra karnabaharları atın. Kötü kokudan eser kalmaması bir mucize olmalı!

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.