Osmanlı Mutfağın’dan Balık Çorbası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?

Osmanlı Mutfağın’dan Balık Çorbası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
Buğday ve suyu 40 dakika kadar kısık ateşte orta boy bir tencerede kaynamaya bırakın.

Malzemeler (4-6 kişilik) *1 adet levrek balığının filetosu *½ adet kuru soğan *¼ demet maydanoz *¼ demet nane *3 yemek kaşığı zeytinyağı *5 yemek kaşığı üzüm sirkesi *4 su bardağı su *karabiber *tarçın *kaya tuzu *suyu için; *1 bardak buğday *2,5 su bardağı su

Yapılışı

Buğday ve suyu 40 dakika kadar kısık ateşte orta boy bir tencerede kaynamaya bırakın. 40 dakika sonra buğdayı süzün ve suyunu bir kenara alın. Çorba için sadece suyunu kullanacağımız haşlanmış buğdayı dilerseniz cacık yaparak yahut salata yaparak değerlendirebilirsiniz. Zeytinyağında büyük boy bir tencerede soğanı kavurmaya başlayın ve birkaç dakika sonra maydanoz ve naneyi ilave edin. Biraz beraberce kavurup balığı ve sirkeyi ekleyin. 5 dakika kısık ateşte kavurmaya devam edin. Balık piştikçe dağılacaktır. Üzerine buğdayın peltesini, suyu ve karabiberi ekleyin. Hepsini beraber 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Altını kapatıp kâselerde üzerine tarçın serperek servis edin.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.