ÖSYM'den e-YDS sınavı ile ilgili flaş karar

ÖSYM'den e-YDS sınavı ile ilgili flaş karar
ÖSYM, e-YDS Kılavuzunda yaptığı değişiklikle yıl içerisinde sınava girme hakkını 4'e çıkardı.

ÖSYM yaptığı açıklama ile adaylara müjdeyi verdi. ÖSYM e-YDS Kılavuzunda yaptığı değişiklikle, adayların yıl içerisinde sınava girme hakkını 1'den 4'e çıkardı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), e-YDS  Kılavuzunda yaptığı değişiklikle, adayların yıl içerisinde sınava girme hakkını  1'den 4'e çıkardı. 

ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre, e-YDS'de kapasite artışı  nedeniyle e-YDS Kılavuzunda değişikliğe gidildi. Değişiklikle adaylar 3 ayda bir  kez olmak üzere yılda 4 defa sınava girebilecek.

e-YDS Kılavuzunda yer alan "e-YDS'ye katılmak isteyen bir aday, bir  takvim yılı içerisinde (12 ay) aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için  sınav ücreti ödeyebilir." koşulu, "e-YDS'ye katılmak isteyen bir aday, son 3 ay  içerisinde aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.  e-YDS'ye katılmak amacıyla sınav ücreti ödeyen bir adayın, sınava katılsın veya  katılmasın ödeme tarihinden itibaren 3 ay boyunca yeniden sınav ücreti ödemesi  sistem tarafından engellenecektir." şeklinde değiştirildi.

Esenboğa Elektronik Sınav Merkezi 12 Kasım'da hizmette

Değişikliğe göre adaylar, 12 Kasım 2016 tarihli "e-YDS 2016/11"den  itibaren bir takvim yılı içerisinde toplamda 4 kere e-YDS'ye girme hakkına sahip  olacak.

Adayların, 12 Kasım 2016'da İngilizce alanından gireceği "e- YDS",  Ankara, İstanbul ve İzmir'deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak.

Başvuruları 7 Kasım 2016'da sona erecek olan sınav, saat 14.00'te  başlayacak ve 180 dakika sürecek.

Sınava Ankara'dan girecek adaylar, ÖSYM'nin yeni açılan Esenboğa  Elektronik Sınav Merkezinde alınacak. Yeni sınav merkezi, 12 Kasım'daki e-YDS  için 3 bin adayın aynı anda sınava girmesine imkan sağlayacak. e-YDS kontenjanı  İstanbul'da 431, İzmir'de 72 olarak belirlendi.

Öte yandan ÖSYM, sınava katılacak adayların, sınavda uygulanacak ara  yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanmaları amacı ile deneme  e-sınavı hazırlayarak resmi internet sitesinde yayımladı.

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.