Otlu peynir ilk üretildiği ve bu peynire ismini veren köy hangi ülkededir

Otlu peynir ilk üretildiği ve bu peynire ismini veren köy hangi ülkededir
Otlu peynir (Rokfor) ilk üretildiği ve bu peynire ismini veren köy hangi ülkededir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Rokfor peyniri ilk üretildiği ve bu peynire ismini veren köy hangi ülkededir 

A- İtalya

B- Fransa

C- İsviçre

D- Avusturya

Doğru Cevap: Fransa

Rokfor (Roquefort) peyniri: Fransız peynirlerini tanıtmaya sadece Fransa’nın değil, dünyanın en tanınan ve sevilen peynirlerinden biri olan rokfor ile başlamamak olmazdı. Koyun sütünden elde edilen rokfor küflü, güzel kokulu bir peynir çeşidi olarak dikkat çekiyor.
 
Rokfor peyniri kendine has lezzetini üretildiği Roquefort kasabası civarındaki doğal mağaralardan ve sonradan bu mağaralara benzetilerek yapılan mahzenlerden alıyor. Rokfor peyniri üretildikten sonra 2-3 ay süreyle bu mağaralarda olgunlaştırılıyor.
 
Bu peynirin bir diğer ayırt edici özelliği de küfü. Rokfor küfü, üçte ikisi buğday unu, üçte biri çavdar unu olan bir hamurla hazırlanıyor.
 
İyi bir rokfor peyniri kavuniçi renginde, ince kabuklu, içi beyaz küf damarlı ve tereyağı kadar yumuşak oluyor. Tadı da tereyağını andırıyor.
 
Rokfor şarabın yanında eşlikçi olarak, tatlılarda, yemeklerde ya da salatalarda damak zevkine göre tüketilebiliyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

120
0
120
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.