Oxford sözlüğüne göre en uzun İngilizce kelime kaç harften oluşur

Oxford sözlüğüne göre en uzun İngilizce kelime kaç harften oluşur
İngilizce dilinde kelimelerin uzunluğu, telaffuzlarını zorlaştıran ve hafızalarda yer etmesini zorlaştıran bir etken olabilir. Peki, Oxford İngilizce sözlüğünde yer alan en uzun kelime kaç harften oluşuyor?

Soru : Oxford sözlüğüne göre en uzun İngilizce kelime kaç harften oluşur

Ödev cevabı kısaca : Oxford İngilizce Sözlüğü'ne göre en uzun İngilizce kelime "pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis" kelimesidir. Bu kelime tam olarak 45 harften oluşmaktadır.

İngilizce’deki En Uzun Kelime: Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis

İngilizce’deki en uzun kelime tam 45 harfli ve oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu kelimenin tamamı şu şekildedir: Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis. Telaffuz etmek için biraz uğraştırıcı olabilir!

Bu kelimenin anlamı ise silika tozunun ciğerlere yapışması ile ortaya çıkan bir hastalığın adıdır. Kısacası, “slicosis” olarak isimlendirilen bu hastalık tamı tamına 45 harflik bir kelime oluşturur.

Oxford Sözlüğü’nde de bu kelimenin kabul edildiğini belirtmeliyim. İngilizce’deki en uzun kelimelerden biri olan Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis, bilimsel terimlerin Latince kökenli olması ve birçok kelimenin birleşimiyle oluşması nedeniyle bu kadar uzun bir yapıya sahiptir.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.