Polaroid fotoğraf makinesini kim icat etmiştir

Polaroid fotoğraf makinesini kim icat etmiştir
Çekim ve basılı işlemlerini çok daha hızlı ve otomatik olarak yapmasıyla bilinen Polaroid fotoğraf makinesini kim icat etmiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

TRT 1 Altın Petek 23 Mayıs Salı Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Cihat GÜRER İstanbul'dan katılıyor Diş Hekimi.

Soru : Polaroid fotoğraf makinesini kim icat etmiştir

A- Edwin H. Land

B- Nikola Tesla

C- Herbest Simon

D- John Backus

Doğru Cevap: Edwin H. Land

Sizde sorunun cevabını yorum olarak yazın gönderin anında yayınlayalım.

Polaroid Fotoğraf Makinesi

1943'te üç yaşındaki Jennifer Land adındaki bir kız çocuğu basit bir soru sordu: "Fotoğraf çekildiği anda neden hemen kendimi göremiyorum?" Babası Edwin Land (ABD) gitti ve bunu yapabilecek anında görüntü veren, banyo gerektirmeyen bir fotoğraf makinesi ile filmini icat etti.
 
Fikrin gerçekleştirilmesi çok hızlı olmadı, kusursuz hale getirilmesi 3 yıl alan fotoğraf makinesi, ışık alan negatif görüntünün bir dizi merdanenin arasından geçerken kimyasal madde içeren tabakasının kırılması ile banyo edilerek pozitif görüntüye dönüşmesi şeklinde işliyordu.
 
Land, buluşunu 21 Şubat 1947'de Amerikan Optik Cemiyeti'nde tanıttı ve 26 Kasım 1948'de Polaroid Land fotoğraf makinesini piyasaya sürdü; ilk yılda 5 milyon dolarlık bölgesel satış rakamına ulaştı. İzleyen 10 yıl içinde 300den fazla patent başvurusu yaptı. İlk yenilik, sepya tonu yerine siyah beyaz baskının geliştirilmesi oldu. 1963'te anında renkli baskıyı, son olarak da 1972'de Polaroid SX-70 (kullanıcılar çektikleri fotoğrafların gün ışığında renklenişini kendi gözleriyle görebiliyorlar) model fotoğraf makinesini geliştirdi.
 
Edwin Herbert Land , ForMemRS , FRPS , Hon.MRI (7 Mayıs 1909 - 1 Mart 1991), Amerikalı bir bilim adamı ve mucidi olarak bilinir; en çok Polaroid Corporation'ın kurucu ortağı olarak bilinir . Işık polarizasyonu için ucuz filtreler , kamera içi anında fotoğrafçılığın pratik bir sistemi ve retinaeks renk vizyonu teorisini icat etti. Polaroid anlık fotoğraf makinesi 1948 sonlarında satışa çıktı ve bir resmin 60 saniye veya daha kısa bir sürede çekilmesi ve geliştirilmesi mümkün oldu.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.