Sıcak çikolatanın hiç bilinmeyen faydaları

Sıcak çikolatanın hiç bilinmeyen faydaları
Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan sıcak çikolata bağışıklık sistemimizi destekleyen bir besin deposu olmanın yanında damar sağlığına da iyi geliyor.

Çikolatanın kendisi zaten kalp rahatsızlıklarını önleyen, yaşlanmaya bağlı yıpranma, erken yaşlanmayı engelleyen hatta kansere neden olan kök hücrelere karşı mücadele eden antioksidanlar açısından zengindir. Çikolatanız ne kadar bitterse, o kadar çok antioksidan bulundurur.

Sıcak çikolata uzun süredir hastalıklara ve kötü ruh haline karşı kullanılan bir tedavi yöntemidir. 16. yy’dan 19. yy’a kadar sağlıklı özel içeceklerden birisi olarak kabul ediliyordu

Zihin gücünü artırır

Araştırmalar gösteriyor ki sıcak çikolata içmek zihin gücünü artırırken genel anlamda zihinsel sağlığı koruyor. Sıcak çikolatanın içinde bulunan Flavonoidler kan akışını hızlandırarak beyne daha fazla oksijen gitmesini sağlıyorlar, bu sayede daha iyi düşünebiliyorsunuz.

Hafıza gücünüzü artırmak istiyorsanız, günde iki fincan sıcak çikolata içmeyi deneyin. Sıcak çikolatanın faydaları zihinsel sağlıkla da sınırlı değil aynı zamanda ruh halinizi de iyileştiriyor, motivasyonunuzu artırıyor. Dikkat etmeniz gereken noktaların başında ise sıcak çikolataya attığınız şeker miktarı. Çok fazla şeker fayda değil zarar getirir.

Daha fazla antioksidan içerir

Cornell Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre, sıcak çikolata sanılanın aksine yeşil çay ve şaraptan daha fazla antioksidan içeriyor. Ayrıca sıcak çikolata içmek güçlü antioksidanlar kazanmanın en leziz yolu, inkar edemeyiz. Sıcak çikolata bir paket çikolatadan biraz daha fazla antioksidan içeriyor ki bu çikolata ısıtılınca ortaya çıkıyor. Sıcak çikolatanın faydalarının arasında antioksidan kazanmak ne kadar ilginç gelse de bu lezzeti içmek için bize bir sebep daha yaratmış oldu.

Motivasyonu yükseltir

Sıcak çikolata da dahil olmak üzere, çikolata çok iyi bilinen bir motivasyon yükseltme kaynağıdır. Bu lezzetli ve sağlıklı içeceklerin baş tacı olan sıcak çikolata strese, endişeye ve depresyona karşı savaşır. Nerede endorfin varsa bulup açığa çıkarabilen sıcak çikolata sizi bir çırpıda daha mutlu edecek özelliklere sahiptir.

Tek kusuru şudur ki sıcak çikolata sağlığınızı tehdit edecek olan şekerden gereğinden fazla içerebilir. Sıcak çikolatanın faydalarından kapabilmek için şekersiz olmasına özen göstermelisiniz.Sıcak çikolatanın faydalarından bir tanesi de damar sağlığına katkı sağlamasıdır.

Sıcak çikolatada bulunan flavonoidler damar sağlığınızı olumlu yönde etkilerler.

Sıcak çikolata kilo vermenize yardımcı olur .Kilo vermek istiyor, sağlıklı içecekler arıyorsanız size mutlu bir haber verelim: sıcak çikolatanın faydaları arasında kilo verdirmekte var! Doğru tüketildiğinde sıcak çikolata, canınız çikolata istediğinde kendinizi tatmin etmek için tüketeceğiniz lezzetli bir tercih olacaktır. Ayrıca düşük kalorili sıcak çikolata içmek daha çok şekerli, kalorili keklere-kurabiyelere ve donutlara olan isteğinizi azaltacaktır.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.