Soy ağacı nasıl sorgulanır

Soy ağacı nasıl sorgulanır
E-Devlet'in başlatmış olduğu alt üst soy bilgisi uygulamasıyla binlerce vatandaş, soy ağacını sorgulayınca; sistem yoğunluğundan soy ağacı sorgulama uygulaması geçici olarak askıya alınmıştı.

Şubat'ın ikisinde hizemete giren ancak yoğun ilgi üzerine E-Devlet sitesinin kilitlenmesiyle hizmet askıya alınmıştı. Yapılan çalışmaların ardından, hizmetin E-Devlet sitesinde yeniden aktif edildiği açıklandı.

AİLE GEÇMİŞİ GÖRÜNTÜLENİYOR
 
Sisteme giren vatandaşlar "belge oluştur"diyerek geçmiş yıllara ait soyağaçlarını görebilecek. Sorgulamada 1800'lü yıllara kadar aile geçmişi görüntülenecek.
Aşırı yoğunluktan dolayı geçici olarak paylaşımı durdurulan "alt-üst soy raporu"nun sorgulama sayfası yeniden açıldı.
 
Edinilen bilgiye göre, e-Devlet'ten alınmaya başlanan ve aşırı yoğunluktan dolayı geçici olarak durdurulan "alt-üst soy raporu"nun paylaşımı yeniden yapılmaya başlandı.
 
Vatandaşlar, "www.turkiye.gov.tr" internet sitesinden talep oluşturarak "Alt-üst soy raporu"nu öğrenebilecek.
 
E-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama sayfası açıldı (Soyağacı sorgulama ekranı)
 
Vatandaşların belgeyi edinebilmek için talep oluşturmasının ardından ekrana otomatik olarak "Alt-üst soy bilgisi talebiniz alınmıştır. Talep sıranıza göre alt-üst soy bilgileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğrulanmış cep telefonu numaranız veya e-posta adresine bilgilendirme yapılacaktır." mesajı geliyor.

Günlük kotanın getirilip hizmete yeniden açılacağı açıklanmasının ardından E-Devlet soy ağacı sorgulama ne zaman açılacak sorusu kullanıcılar tarafından merak içerisinde aranıyor. Açılır açılmaz ise binlerce vatandai alt üst soy bilgisi, soy ağacı nasıl sogrulanır gibi sorulara cevap arıyor. İşte E-Devlet soy ağacı sorgulama ve detayları...

E-Devlet soy ağacı ne zaman açılacak? gibi aradıklarınız bu haberde. E-Devlet tarafından başlatılan alt üst soy bilgisi uygulaması sayesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kendi soylarını 1800'lü yıllara kadar öğrenmiş oldu. 08.02.2018 tarihinde E-Devlet üzerinden hizmete açılan Alt-Üst Soy Raporu uygulaması, akşam saatlerine kadar aşırı yoğunluktan hizmette aksamalar olmuş ve gece 02:00'ye kadar binlerce vatandaş soy ağacı sorgulamalarına devam etmişti. 02:00 - 04:00 arası yoğunluğun dineceğini varsayan vatandaşlar ise bu saatler arası Alt-Üst Soy Raporu sorgulamasını yapmış; ancak o saatlerde de aşırı talep olmasından dolayı yine hizmette gecikmeler yaşanmıştı. Sistemde yaşanan sorunların ardından geçici olarak soy ağacı hizmeti; kısa süre sonra yeniden kotalı olarak hizmete açılacağı duyuruldu. Vatandaşlar ise günlük kotalı olarak hizmet verecek Alt-Üst Soy Raporu, soy ağacı sorgulama işlemlerinin ne zaman, nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Soy ağacı uygulaması hizmete açılır açılmaz nasıl sorgulanacağı burada yer alacak. İşte Alt-Üst Soy Raporu uygulaması ile ilgili merak ettikleriniz...

Alt Üst Soy Raporu Soy Ağacı Sorgulama işlemlerinizi buraya tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz

Soyağacı sorgulama ne zaman açılacak?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Devlet üzerinden sunulmakta olan Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi hizmeti sunulmaya devam etmekte olup, yoğunluğun azalmasından sonra Alt-Üst Soy Raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır.

Ancak vatandaşların yoğun talebi ile orantılı olarak Alt-Üst Soy Raporunun gecikmeli veya kesintili hizmet vermesi ihtimali bulunmaktadır."

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, sistemdeki sorunun giderilmesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile birlikte çalışma başlattı.

NÜFUS ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün soyağacı sorgulama sistemini e-Devlet üzerinden vatandaşların hizmetine açma kararından sonra sistem kilitlenmişti.e-Devlet alt-üst soy sorgulama ne zaman başlayacak Belli oldu

Geçici olarak kapatılan sistem günlük kota uygulamasıyla önümüzdeki günlerde tekrar devreye girecek.

Soyağacı Sorgulama Nasıl Yapılıyor?

Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, e-devlet sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor.

Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor. Bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum