Survivor 24 Şubat Bil Bakalım bilgi yarışması soru ve cevapları

Survivor 24 Şubat Bil Bakalım bilgi yarışması soru ve cevapları
Survivor 24.02.2017 bilgi ödülünü hangi takım aldı? Bugün sizlere Survivor bilgi yarışmasının ödül oyununu kim kazandı ve ödül neydi sorusunun cevabını vereceğiz.
Survivor 24 Şubat 2017 Cuma günü Bil Bakalım yarışmasının ödülü nedir? Kazanan yarışmacının ödülü nedir?
Survivor 24 Şubat 2017 Cuma Bil Bakalım Tarışmasını kim kazandı? Kazanan Sema oldu.

Survivor 24 Şubat Bil akalım yarışması Sorular ve cevapları

Amerikanın Newyork eyaletinde kaç köprü vardır. Cevap -> 2.000
Tavşanların yüzde kaçı 1 yaşına kadar yaşar? Cevap -> % 15
Ahtapotların kaç kalbi vardır 3 Sedat kazandı Cevap -> % 3
Vücutları kısa ve yuvarlak yapıdadır ve manto üzerinde yüzgeçler yoktur. Ahtapotlar, bir çift gelişmiş gözleri bulunan ve beyinleri iyi gelişmiş, kabuksuz omurgasız hayvanlardır. 3 kalbi vardır. Manto boşluklarında bulunan solungaçlarıyla solunum yaparlar. Boyları 100 cm' ye kadar çıkabilir. Bir çift küçük çubuk halinde kabuk kalıntısı bulunur. Ağız çevresinde, üzerinde 2 sıra vantuz (yapışıcı safiha) bulunan ve başın çevresinden çıkan 8 adet, benzer yapıda, aynı uzunlukta ve dipte kısa bir zarla birbirlerine bağlı olan, güçlü bacak ve kolları bulunur. Yalnız “Eledone” cinsi ahtapotlarının kollarında tek sıra mevcuttur. Ters çevrilip bakılırsa tam ortada kuş gagasına benzeyen sert, koyu renkli ve kesici ağzı görülür. Erkeklerde bu kollardan birisi cinsel organ vazifesi görecek şekilde değişikliğe uğramış olup hektokotil olarak adlandırılırlar.
1 Astronotun kıyafetini giymesi kaç dakika sürmektedir.  Cevap -> 45 dakika
Peruda kaç adet halka açık tuvalet vardır. Cevap -> 0
Peru'da umumi tuvalet hiç yok. Evet, yanlış duymadınız. Peru ülkesinin hiçbir şehrinde umumi tuvalet yok(!) Bunun nedeni ise halkın umumi tuvaletleri pis bırakması olasılığının yüksek olması. Zira Peru, bütçesinden bu tip yerlere temizlik için para ayırmayı reddediyor. Belki tamamen bir kalkınma yaşanmasından sonra umumi tuvaletler oluşturulabilir.
Japonyada okuma yazma oranı kaçtır? Cevap -> % 100
Yüzölçümü bakımından Arjantin dünyanın kaçıncı büyük ülkesidir. Cevap -> 8
1- Cezayir  Yüz ölçümü: 2.381.741 km²
2- Kazakistan Yüz ölçümü: 2.724.900 km²
3- Arjantin Yüz ölçümü: 2.780.400 km²
4- Hindistan Yüz ölçümü: 3.287.590 km²
5- Avustralya Yüz ölçümü: 7.692.024km²
6- Brezilya Yüz ölçümü: 8.515.767 km²
7- ABD-Amerika Birleşik Devletleri Yüz ölçümü: 9.629.091km²
8- Çin Yüz ölçümü: 9.706.961 km²
9- Kanada Yüz ölçümü: 9.984.670 km²
10- Rusya Federasyonu Yüz ölçümü: 17.098.242 km²
Uzaydaki uyduların yüzde kaçı çalışmaktadır. Cevap -> % 5
Birgün gerçekte 24 saatten kaç dakika azdır. Cevap -> % 4 Dakika
Bir gün gerçekte 23 saat 56 dakika 4.004 saniye sürer.
En hızlı karınca saatte kaç km hız yapar. Cevap -> 1,8 km
Erkek imparator pengueni kaç gün aç kalabilir. Cevap -> 134 gün
Çöllerin ünlü develeri yaklaşık 21 gün susuz yaşayabilir. Eğer sıcaklık artar ve 50 dereceyi bulursa deve 9 gün aç ve susuz yaşayabilir. Uçamayan, dimdik durabilen, perde ayaklı bir deniz kuşu olan İmparator pengueni Güney kutbunda; Yeni Zelanda, Avustralya, Güney Amerika, Güney Afrika ve hatta Galapagos kıyılarında yaşarlar. Kuzey Kutbunda bulunmazlar. Erkek imparator penguenleri 134 gün aç kalabilir.
Minik yer sincabı yemeden içmeden 8 ve 10 ay arasında kış uykusunda kalabilir. Fareye benzeyen keseli uyuklayangil 310 gün ile en uzun kış uykusuna yatan bir canlı. Nerdeyse bütün yıl yatıyor arkadaş. Cüce maki maymunu ise 7 ay boyunca kış uykusunda kalabilir. Açlık ve susuzluğun kraları ise Bazı akrep ve Örümcek türleridir. 2 yıl kadar açlığa dayanabilmektedir.
Karıncalar suyun altında kaç gün yaşar Cevap -> 14 gün
Yeryüzünde en kalabalık nüfusa sahip olan canlılar, karıncalardır. Her yeni doğan 40 insana karşılık, 700 milyon karınca dünyaya gelir. Ve bu canlılar hakkında öğrenebileceğimiz çok fazla bilgi vardır.Böcek türlerinin en "sosyal"lerinden biri olan karıncalar, son derece iyi "örgütlenmiş" bir düzen içinde, "koloniler" denen topluluklar halinde yaşarlar. …Örgütlenmeleri öyle gelişmiş bir düzen içindedir ki, bu açıdan insanlarınkine benzer bir uygarlığa sahip oldukları bile söylenebilir.
Karıncalar besinlerini üretip depolarken, yavrularını gözetir, kolonilerini korur ve savaşırlar. Hatta "terzilik" yapıp, "tarım"la uğraşan, "hayvan yetiştiren" koloniler bile vardır. Aralarında çok güçlü bir iletişim ağı bulunan bu hayvanlar, toplumsal örgütlenme ve uzmanlaşma açısından bakıldığında, hiçbir canlı ile kıyaslanamayacak üstünlüktedirler.
Karıncalar kendi ağırlığının 50 katından fazlasını kaldırabilirler.
Karınca iki hafta su altında yaşayabilir
İnsanlar ömrü boyu ortalama kaç kg toz yatar. Cevap -> 20 kg
İnsanlar ömrü boyunca 20 kg toz yutarlar.
Galatasaray - Real Madride kaç saniye farkla 2 gol atmıştır. Cevap -> 70 saniye
Evlenen en yaşlı çiftin yaş toplamı kaçtır. Cevap -> 194 yıl

Dünyanın en yaşlı yeni evlileri: 195 yılla rekor kırdılar

102 yaşındaki George Kirby, 91 yaşındaki Doreen Luckie, 27 yıllık beraberliğin ardından dünyaevine girmeye karar verdi. Yaşlı çiftin bu kararı, 2013'teki bir rekorun da kırılmasını sağlayacak.
1988 yılından beri “günah dolu bir yaşamları” olduğunu söyleyen çift, yaşları hayli ilerleyen çocuklarının da ısrar etmesi sonucu evlenmeye karar verdi. 102 yaşındaki George Kirby 14 Şubat Sevgililer Günü ’nde 91 yaşındaki sevgilisi Doreen Luckie’ye evlenme teklif etti. Çift Haziran ayında, George’un 103. doğum gününde evlenecekler. Böylece dünyanın en yaşlı “yeni evli çifti” olacaklar.
REKOR KIRACAKLAR
İngiliz tabloid gazetesi Daily Mirror’ın haberine göre, evlendikleri gün George 103 yaşını dolduracak ve çiftin yaşları toplamı 194 yıl ve 281 gün olacak. Böylece 2013’te, yaşlarının toplamı 188 olan bir çiftin kırdığı rekoru da geçmiş olacaklar.
Almanya'da ilk ekmek arası döner hangi yılda satılmıştır. Cevap -> 1972
Aslan kükremesi kaç km uzaktan duyulur. Cevap -> 8 km
Kaplan Tabanca Karidesi: Karada ve denizde en yüksek sese sahip olan bu canlı, yaklaşık 200 desibel ses çıkarabilmektedir. Denizlerde yaşayan bu canlı, eğer karada yaşasaydı insanların kulaklarında büyük acılara ve sağırlıklara yol açabilirdi.
Mavi Balina: Mavi Balinalar, haberleşme amacıyla yaklaşık 188 desibel ses çıkarmaktadırlar. Jet motorunun ya da bir el bombasının çıkardığı sesten daha güçlü bir sestir.
Uluyan Maymun: Karada yaşayan en yüksek sese sahip olan bu maymunların erkekleri kükremeyle, dişileri de tiz bir ses çıkarmaktadırlar. Yağmur ormanlarında yaklaşık 16 km uzaklıktan sesleri duyulabilmektedir.
Fil: Fillerin çıkardıkları sesler de haberleşmek amaçlı çıkardıkları bir sestir. Ortalama 8 km mesafeden duyulan fil sesinin bugüne kadar en uzaktan ölçülen sesi 32 km uzaklıktadır.
Sırtlan: Saldırıya uğradıkları ya da tehdit altında oldukları zaman, çıkardıkları kıkırdama gibi sesleri yaklaşık 13 km uzaklıktan duyulabilir.
Aslan: Besin zincirinin en üstünde yer alan Aslan’ın kükremesi 8 km uzaklıktan duyulabilmektedir.
Bulldog Yarasası: Bu yarasa türü, gece evini bulmak için yaklaşık 137 desibel ses üretmektedir ve oldukça rahatsız edici bir sestir.
Baykuş Papağanı: Kuş türündeki en yüksek sese sahip olan Baykuş Papağanların çıkardıkları ses yaklaşık 7 km uzaktan duyulabilmektedir.
Kuzey Ayı Balığı: Dişileri etkilemek ya da diğer erkekleri korkutmak amacıyla çıkardıkları ses, çok çok uzaklardan duyulabilir seviyededir.
Kese Cırcır Böceği: Avustralya’da yaşayan bu cırcır böceği, çiftleşme çağrısı yaptığı dönemde 120 desibele çıkmaktadır ve 2-3 km uzaklıktan duyulabilmektedir.
Gangnam Stylr klibi Youtubede kaç kez izlendi  Cevap -> 2 Milyar 748 Milyon 
Şarkının klibi; 21 Aralık 2012 tarihinde, YouTube'da 1.000.000.000 izlenme sayısına ulaşmıştır. 19 Ocak 2016 itibarı 2.500.000.000 kez izlenmiştir.
25 Şubat 2016 tarihi itibarı ile net rakam 2.771.332.708 görüntüleme ve 12.080.411 adet beğenme almış
Bir İnsan yılda ortalama kaç böcek yutar. Cevap -> 430 adet
Normal bir insan, her yıl yaklaşık 430 böcek yutar.
Türkiyede en az ilçesi olan Bayburtun kaç ilçesi vardır. Cevap -> 3
Bayburt (il merkezi)
Aydıntepe
Demirözü
İngiltere'de 1 kadının ortalama kaç çift ayakkabısı vardır? Cevap -> 19
- İngiltere'de bir kadının ortalama 19 çift ayakkabısı vardır ancak sadece 7'sini giymektedir.
Sabah uyandığımızda boyumuz ne kadar uzar. Cevap -> 1 cm
Dünyada en çok piercing olan erkekte kaç adet percing vardır Cevap -> 9.000 adet
Elaine Davidson. Bu çılgın İngiliz Guinness Rekorlar kitabına 2000 yılında 462 piercing ile girmeye başladı ve yıllar ilerledikçe piercingler de çoğaldı ve 2012 yılında yapılan son kontrollerde 9000 adet piercing sahibi olduğu açıklandı.

5
36
7
1
2
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.