Tarihi mekanlar neden korunmalıdır

Tarihi mekanlar neden korunmalıdır
Tarihi mekanlar neden korunmalıdır, tarihi mekanlar ve doğal varlıklar ülkemiz için neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemiz, en eski çağlardan itibaren önemli bir yerleşim merkezi olmuştur. Bunda hem iklimin yaşamaya elverişli olması; hem de verimli toprakların bulunması etkilidir. Yurdumuzun bu özellikleri tarih boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmasını sağlamıştır.

Yurdumuzun her yöresi doğal güzellikleri ve tarihî mekânlarıyla oldukça ilgi çekicidir. Bu sebeple ülkemizi her yıl milyonlarca turist ziyaret eder. Ülkemize gelen turistler yurdumuzun tarihi eserlerini ve doğal güzelliklerini görmek ister.
Ülkemizin önemli doğal varlıklarından biri olan peri bacaları her yıl turist akınına uğramaktadır. Ülkemizdeki güzelliklerden biri de doğal parklardır.

Doğal parklar, manzarası ve farklı nitelikleri olduğundan koruma altına alınmış yerlerdir. En bilinen doğal parklar arasında Kuş Cenneti, Uludağ, Yedigöller vardır.

Yurdumuz doğal varlıklarının yanı sıra tarihi mekanlar bakımından da zengin bir ülkedir. Çünkü ülkemizde tarih boyunca pek çok medeniyet yaşamıştır. Bu medeniyetlerden kalan eserler tarihi zenginliklerimizdendir. Çünkü bize o medeniyetlerle ilgili bilgiler verir. Yapılan kazılarda bulunan testi, heykel, araç gereçler de tarihî zenginliktir.

Yurdumuzda özellikle İstanbul, Edirne, Konya, Kayseri, Bursa, Erzurum vb. civarında Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma eserler bulunmaktadır.

Tarihî mekânlardan bazıları şunlardır: Camiler, Hanlar, Köprüler, Kervansaraylar, Tiyatrolar, Köşkler, Saraylar

Tarihi mekanları korunmalıdır. Çünkü;

  • Tarihi mekanlar geçmiş ile gelecek arasında bir köprüdür.
  • Yeni nesiller için öğretici bir unsurdur.
  • Milletlerin devamlılığı ve devletlerin kalıcılığı için önemlidir.
  • Toplumsal hafızanın diri kalması için gereklidir.
  • Tarihi mekanlar sosyal ve kültürel açıdan devletlerin gelişmesini sağlar.
  • Devlet gücünü, kalıcılığını ve köklü yapısını gösterir.
  • Toplumda gelenek ve görenek kültür seviyesinin daima yüksek olmasını sağlar.
  • Tarihi ve milli bir şuur kazandırır.
  • Turistik ve ticari açıdan devletlere fayda sağlar.
  • Devlet ve millet imajını dış dünyaya karşı güçlendirir.

61
2
2
1
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.