Tenisçilerin beyaz kıyafet giymelerinin zorunlu olduğu turnuva hangisidir

Tenisçilerin beyaz kıyafet giymelerinin zorunlu olduğu turnuva hangisidir
Tenisçilerin beyaz kıyafet giymelerinin zorunlu olduğu turnuva hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Tenisçilerin beyaz kıyafet giymelerinin zorunlu olduğu turnuva hangisidir

A- Winbledon
B- Ronald Garros
C- Avustralya açık
D- Amerika açık

Doğru Cevap: Winbledon

Wimbledon tenis turnuvasında beyaz kıyafet giyme zorunluluğunun sebebi nedir

Özellikle kadın tenisçilerin neredeyse atışlarından çok, rengarenk kıyafetleri dikkat çekiyordu. Ancak bu yıl hepsini beyazlar içinde göreceğiz. Teri az göstermesi için tenisçilere beyaz renk zorunlu oldu. Wimbledon tenis yıldızlarını uyardı: "Kıyafet kurallarına uymazsanız turnuva dışı bırakılacaksınız." Wimbledon'daki yetkililer izleyicilerin gözlerinin toptan kıyafetlere kaymamasını istiyor. Geçen yıl Fransa Açık'ın şampiyonu olan Rafael Nadal'ın korsan şortları beyaz olduğu sürece itiraz edilmeyecek. Rus asıllı Fransız Tatiana Golovin gibi göbeği açıkta kalan oyunculara da beyaz giydikleri sürece müsamaha gösterilecek. Çünkü servis atışı yaparken ne de olsa bütün oyuncuların göbekleri açıkta kalıyor. Ancak Maria Şarapova ve Maria Kirilenko'nun göğüs dekolteli elbiselerine izin yok.Bir zamanlar uzun saçları ve dikkat çekici kıyafetleriyle akıllara kazınan Andre Agassi 1998-1990 yılları arasında beyaz renk zorunluluğu ve kibirli diye tabir ettiği atmosferi yüzünden Wimbledon'da oynamayı reddetmişti. 2002'de siyah şortla idman yapan Anna Kournikova'nın üstünü değiştirmesi istenmişti. Dekolteye de izin yok! Bu yılki diğer bir tartışma konusu ise logolardı. Wimbledon yetkilileri televizyonda görülebilmesi için logolarını büyüten spor giyim üreticilerine de uyarıda bulundu ve logo boyutunun 10 santimetrekareyle sınırlı olmasını istedi. Bunun üzerine Adidas tenis otoritelerini mahkemeye verdi, logosunun turnuvadaki oyuncuların kıyafetleri üzerinde kullanılacağına dair geçici bir karar çıkarttı. Wimbledon toplam sayısı 570'i bulan hakem ve top toplayıcıları için Amerikan markası Polo Ralph Lauren'den yeni lacivert renkli giysiler aldırttı. Bu 1986'da sarı toptan beyaz topa geçildiğinden beri yapılan en büyük değişiklik.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.