Türkiye'yi genel anlamda anlatan kısa yazı

Türkiye'yi genel anlamda anlatan kısa yazı
Türkiye ya da resmî adıyla Türkiye Cumhuriyeti, topraklarının büyük bölümü Anadolu'ya, küçük bir bölümü ise Balkanlar'ın uzantısı olan Trakya'ya yayılmış bir ülkedir Türkiye, Avrupa ve Asya'nın kavşak noktasında yer alması önemli bir güce sahiptir.

1. Örnek Yazı

Türkiye birçok kültürel özelliklere sahip olan bir ülkedir. 7 coğrafi bölgeye sahiptir. Bu bölgeler Karadeniz, Akdeniz, Ege, Marmara, Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu'dur. Ülke halk tarafından belirlenen kişi ve yöneticiler tarafından yönetimi gerçekleştirilir. İnsanlar misafirperverdir. Tarihi binlerce yıl öncesine dayanır. Resmi dili Türkçe'dir. 

2. Örnek Yazı

Türkiye 3 tarafı adalarla kaplıdır. Ilıman iklim görülür. 4 Mevsim Yaz, Kış İlkbahar ve sonbahar mevsimleri görülür. İnsanların tarıma elverişli toprakları vardır. Gelişmekte olan bir ülkedir. Gelişmekte olan ülkeler de Hizmet sanayi ve tarım olmak üzere ayrılır.

Türkiye Devletin de Cumhuriyet yönetimi görülür. Türkiye Cumhuriyeti sosyal laik hukuk ve adalet devletidir. Her yöresinde ayrı bir güzellik bulunur.
 
3. Örnek Yazı

Türkiye, Asya ile Avrupa'yı arasında köprü görevi gören bir ülkedir. Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye, ılımın iklim kuşağındadır. Türkiye’de 7 coğrafi bölge, 81 il bulunmaktadır.

Türkiye’de hemen hemen her bir bitki yetişmektedir. Nüfusu günden güne artmakta, şu an ki nüfusu 80 milyondur. Türkiye, tarihi güzelliklerin yoğun olarak bulunduğu ve yılda milyonlarca turistin ziyaret ettiği bir yerdir.

4100
1658
2334
541
618
556
4518
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
11 Yorum