10. Sınıf MEB Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 55 Cevapları – Kontrol Noktası

10. Sınıf MEB Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 55 cevapları, Kontrol Noktası bölümündeki sindirim, emilim ve taşıma kavramlarını kısa, anlaşılır ve öğrenci seviyesine uygun cevaplarla sunar.
10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 55 Cevapları MEB Yayınları, sindirim, emilim ve taşıma konusunda öğrenilen temel kavramları kısa cevaplarla tekrar etmeye yardımcı olmaktadır.

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 55 Cevapları MEB Yayınları

Kontrol Noktası - Kavramları Eşleştirelim

1. Yağların kimyasal sindiriminin başlayıp tamamlandığı yer:
Cevap: İnce bağırsak
2. Proteinlerin denatürasyonuna neden olan kuvvetli mide asidi:
Cevap: Hidroklorik asit
3. Sindirilmiş besinlerin sindirim kanalından dolaşım sistemine geçmesi:
Cevap: Emilim
4. İnce bağırsakta emilim yüzeyini artıran parmak şeklindeki çıkıntılar:
Cevap: Villus
5. Karbohidratların kimyasal sindiriminin başladığı ilk bölge:
Cevap: Ağız
6. Enzimler yardımıyla besinlerin yapı taşlarına parçalanması:
Cevap: Kimyasal sindirim
7. B ve K vitaminlerinin sentezlendiği ve suyun geri emildiği yer:
Cevap: Kalın bağırsak
8. Emilmiş besinlerin kan yoluyla uğradığı ilk denetleyici organ:
Cevap: Karaciğer
9. Besinlerin enzim kullanılmadan fiziksel olarak parçalanması:
Cevap: Mekanik sindirim
10. Villus hücrelerindeki emilim alanını artıran sitoplazmik uzantılar:
Cevap: Mikrovillus

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri