2018 YKS Sınavı zor mu, kolay mı

Üniversiteye giriş merkezi sınavları bu sene itibariyle değişmiştir. Bu sene üniversiteye giriş sınavları arasında bir günlük bir zaman farkı olacaktır. Sınavlar aynı hafta sonu yapılacaktır.
23 – 24 Haziran Cumartesi ve Pazar gününde üç oturum şeklinde (TYT ve AYT) YKS olarak gerçekleştirilecektir. İkinci gün öğleden sonra dil sınavı yapacaktır.
 
2018 TYT, Temel Yeterlilik Testi 120 sorudan meydana gelmektedir. Türkçe dersinden 40 soru, Sosyal Bilimler dersinden 20 soru, Fen Bilimleri dersinden 20 soru, Matematik dersinden 40 soru şeklinde olacaktır. TYT, Temel Yeterlilik Testi 135 dakika sürecektir.
 
TYT, Temel Yeterlilik Testi konu dağlımı ve soru zorluğu açısından her merkezi sınavda olduğu gibi orta zekanın cevaplandırabileceği şekilde sorulardan oluşmaktadır. Sorular kolaydan zora doğru gitmektedir. Çeldiriciler arasında eşit dağılım söz konusudur.
 
Temel Yeterlilik Testi diğer senelerde olduğu gibi herkes için olduğundan kolay olacaktır. Baraj puanının çeşitlendirilmesi ve arttırılmaması da sınavın kolay seviyede kalacağı izlenimini vermektedir. Baraj puanı 180 olarak düzenlenmiştir. Bu lisans programları için geçerlidir. 150 puan ise ön lisans programları için barajdır. 200 puan baraj ise ikinci bir tercih hakkını bir sene arayla eğer bir önceki sene tercih yapılmadıysa vermektedir. TYT bu bakımdan orta seviyede bir sınavdır. Kolay olması beklenmektedir. TYT bu sene ilk defa yapılacağı için yayınanan örnek sorulardan da anlaşıldığı gibi sınav soruları kolay olacak.

Başvuruların 1-21 Mart’ta, geç başvuruların ise 4 Nisan’da yapılacağı TYT ve YKS’nin sonuçları 31 Temmuz’da açıklanacak.

2018 TYT örnek soruları için tıklayınız

2018 TYT Soruları Nasıl Olacak? 2018 TYT Soruları Kolay mı Olacak Zor mu? 2018 TYT Soruları eleyici mi olacak ?

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

AYT - TYT - YDT - YKS Haberleri