ABD, dünyada üretilen toplam oyuncağın ne kadarını tüketmektedir

2013'te Kaliforniya Üniversitesinin yaptığı çalışmaya göre dünyadaki çocuk nüfusunun yaklaşık yüzde 3'üne sahip olan ABD, dünyada üretilen toplam oyuncağın ne kadarını tüketmektedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 2013'te Kaliforniya Üniversitesinin yaptığı çalışmaya göre dünyadaki çocuk nüfusunun yaklaşık yüzde 3'üne sahip olan ABD, dünyada üretilen toplam oyuncağın ne kadarını tüketmektedir 

A- Yüzde 40
B- Yüzde 60
C- Yüzde 80
D- Yüzde 90

Doğru Cevap: Yüzde 40

 ABD açık ara farkla dünyanım en büyük oyunca pazarı unvanını elden bırakmıyor. 2009 yılında biraz zorluk yaşa da yaklaşık 24 milyar dolarlık pazar 2010'da yüzde 2.5 daha büyümüştü. Kuzey Amerika, küresel oyuncak pazarının yüzde 26.3'ünü, bir başka deyişle yüzde 26.3'ünü oluşturuyor. 2011'de en çok satış küçük çocuklar ve ilkokul öncesi dönemindeki çocuk oyuncaklarında yapıldı. Outdoor ve sporla ilişkili oyuncaklar da ABD pazarında başarılı bir satış grafiği izliyor. Bu arada oyuncak bebek ve lego tarzı oyuncakların satışı da güçlü. Bu pazarda satılan oyuncakların büyük bir bölümü Kuzey Amerika dışında imal ediliyor. 2010'de ithalatın yüzde 88'ini Çin menşeli oyuncaklar oluşturdu. ABD'de oyuncak satış kanalları çok çeşitli. En önemli satış kanalı perakende satış. Oyuncak satışlarının yarısı bu yolla yapılırken, e-ticarettin satışlardaki palı büyük bir hızla artıyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

HABERLER Haberleri