Arjantinli şair ve yazar Jorge Luis Borges'in Averroes'in Arayışı adlı eserde Averroes kimdir

Arjantinli şair ve yazar Jorge Luis Borges'in Averroes'in Arayışı adlı eserde Averroes kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru :  Arjantinli şair ve yazar Jorge Luis Borges'in  Averroes'in Arayışı adlı eserde Averroes kimdir 

A- İbn-i Sina
B- İbn-i Haldun
C- İbn-i Battuta
D- İbn-i Rüşd

Doğru Cevap: İbn-i Rüşd

Avrupa'da bilinen adıyla Avveroes ismiyle anılır.J ames Joyce'un Ulysess adlı eserinde ve Jorge Luis Borges'un La Busca de Averroes (Averroes'in Arayışı) eserinde de, İbn-i Rüşd anılır.

Averroes kimdir?

Seçkin bir ailenin çocuğu olarak 520 (1126) yılında Kurtuba'da (Cordoba) doğdu. Aristo'nun felsefî doktrinine sadık kalarak eserlerini şerhettiğinden İslâm âleminde "şârih", Latin dünyasında "commentator" unvanıyla tanınmış, Batı'da İbn Rüşd adının tahrif edilmiş şekliyle Averroes olarak anılmıştır.
İbn Rüşd (Arapça:  ابن رشد; Künyesi Ebū'l-Velīd Muḥammed ibn Aḥmed ibn Muḥammed ibn Rüşd ابوالوليد محمد بن احمد بن محمد بن رشد; Latince: Averroes, d. 14 Nisan 1126 - ö. 10 Aralık 1198), Endülüslü-Arap felsefeci, hekim, fıkıhçı, matematikçi ve tıpçı. Kurtuba'da doğdu ve Marakeş, Fas'ta öldü. İbn Rüşd'e göre biricik filozof Aristo'ydu

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

HABERLER Haberleri