Bakteri ve arkeler prokaryot hücre yapısına sahip olmalarına rağmen neden aynı âlem içinde sınıflandırılmaz

Bakteri ve arkeler prokaryot hücre yapısına sahip olmalarına rağmen neden aynı âlem içinde sınıflandırılmaz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bazı genetik farklılıklar canlıların farklı sınıflandırma yer almasına neden olur. Genetik farklılıklar canlıların farklılaşmasını sağladığı gibi farklı sınıflarda yer almasına da neden olur. Bakteri ve arkeler prokaryot olarak çekirdeksiz hücre yapısına sahip olmalarına rağmen aynı alemde yani kategoride yer almazlar.

Arkeler hücre duvarlarını oluşturan yapı ve ribozomal RNA’ların genetik dizilimleri bakterilerden farklılaştığı için aynı kategoride yer almazlar. Arkeler hücresel boyutta bakterilerden farklı özelliklere sahip olunca sınıflandırmada farklılıklar yaşanmıştır. Canlıların sınıflandırılması bu nedenle farklı genetik özellikler ve fiziksel özelliklere göre yapılmaktadır. Böylece canlılar farklı kategorilerde bulunmaktadır.

  • Çeşitli genetik değişiklikler canlıların farklı sınıflandırma yapılmasına sebebiyet vermektedir.
  • Genetik değişiklikler canlıların değişmesine neden olduğu gibi farklı sınıflarda bulunmasına da sebep olur.
  • Bakteri ve arkeler prokaryot olarak çekirdeksiz hücre yapısına sahip olmalarına rağmen aynı alemde yani aynı kategoride bulunmazlar.
  • Arkeler hücre duvarlarını meydana getiren yapı ve ribozomal RNA’ların genetik dizilimleri bakterilerden değiştiği için aynı kategoride yer almazlar.
  • Arkeler hücresel boyutta bakterilerden değişik niteliklere sahip olunca sınıflandırmada değişiklikler meydana gelmiştir.  
  • Canlıların sınıflandırılması bu sebepten ötürü farklı genetik özellikler ve fiziksel özelliklere göre yapılmaktadır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri