Çorap giymeyi bıraktığını söyleyen kimdir

Bir mektubunda gençken ayak başparmağının çorabında hep bir delik açtığını ve bu yüzden çorap giymeyi bıraktığını söyleyen kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Bir mektubunda gençken ayak başparmağının çorabında hep bir delik açtığını ve bu yüzden çorap giymeyi bıraktığını söyleyen kimdir 

A- Albert Einstein

B- Nikola Tesla

C- Winston Churchill

D- Napolyon Bonapart

Doğru Cevap: Albert Einstein

Çorapsız gezmek

Einstein'ın ilginç alışkanlıkları arasında çorap giymemesini saymadan geçmek olmaz. Kuzeni ve eşi Elsa'ya yazdığı mektupta şöyle diyordu: "Çocukken ayak başparmağımın çoraplarımı deldiğini fark etmiş, bu yüzden çorap giymekten vazgeçmiştim." Yetişkinliğinde ise Einstein'ın kendi sandaletlerini bulamadığında, eşinin arkası açık ayakkabılarını ayağına taktığı söylenir.
Giyim tarzının, çorapsız gezmenin Einstein üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu bilmiyoruz. Ancak resmi denebilecek tarzda giyinmek yerine rahat giysilerle sınava girenlerin soyut düşünme alanındaki testlerde daha az başarılı olduğunu gösteren araştırmalar var.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yarışma Soruları Cevapları Haberleri