Ensesi kalın deyiminin anlamı

Ensesi kalın ne demek, ensesi kalın deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ensesi kalın deyimi halk tarafından varlıklı maddi gücü yerinde kimseler için kullanılan bir deyimdir. Toplum tarafından söylediklerini yaptırmak ustalaşmış kişiler için kullanılan bir tabidir.

Ensesi kalın ne demektir

Ensesi kalın bir ortamda maddi açıdan daha güçlü olan kişi anlamına gelmektedir. Ensesi kalın tabiri gerçek anlamda değil daha çok mecaz anlamda kullanılmış bir deyimdir. Parası çok, varlıklı, sözü geçer, ödeme gücü yüksek (kimse) anlamlarında kullanılmaktadır. Kendi işini kendi yapan, patron, kaptan, lider, tek sözüyle iş bitiren kişiler için de bu deyim kullanılmaktadır.

Ensesi kalın deyimi ne anlama gelmektedir

Ensesi kalın deyimi kullanımında kişinin güçlü görünümlü ve maddiyat bakımından daha ileri seviyede olması anlamına gelmektedir. Ensesi kalın zengin çoğunlukla işlerini başkalarına yaptıran kişi demektir.

Ensesi kalın deyiminin cümle içinde kullanımı ile ilgili örnekler

  • O gelmeden her şeyi hazırlar emrini beklerlerdi onun ensesi kalın biri olduğunu bu civarda bilmeyen yoktu.
  • Dostlarına yemek masasında hesap ödetmez ensesi kalın olduğundan kendi öderdi.
  • Davada güçlü ensesi kalın taraf avukat tutabildi.
  • Hayatta her çeşit insan tanıdım ama ensesi kalınlar hep yüksekten bakan kişilerdi.
  • Ensesi kalın olduğu için adam maddi sorunlar yaşamıyor.
  • Ensesi kalın biri olarak insanları etkisi altına alıp kolayca yönlendirebiliyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

ÖDEV & BİLGİ DÜNYASI Haberleri