Eyvah! Tehlikedeyim Metni Cevapları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık 4. Ünite Güvenli Hayat Sayfa 108, 109, 110 Eyvah! Tehlikedeyim Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Okuldan eve dönerken tanımadığınız bir kişi sizi arabasıyla eve bırakmayı teklif etti. Bu durumda nasıl davranmalısınız? Anlatınız.

Cevap: Kesinlikle o kişiyle konuşmam ve o ortamdan uzaklaşırdım. Eğer zor durumda kalırsam etrafımdakilerden yüksek bir sesle yardım isterdim. 

Güvenliğinizi tehdit eden birisiyle karşılaştığınızda neler yapmanız gerekir?

Cevap: Tehlikeli olduğunu düşündüğüm kişilerin yanından hemen uzaklaşırım. Gerekirse bağırarak veya yüksek sesle yardım isterim. Çevremde güvenlik personeli varsa ona başvururum. Bu durumu aileme de anlatırım.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 110 Cevabı 

1. Okula giderken tanımadığınız bir kişi, sizi lunaparka götürmeyi teklif ediyor. Bu durumda yapmanız gerekenleri yazınız.

Cevap: O yerden hemen uzaklaşırım. Gerekirse bağırarak veya yüksek sesle yardım isterim. Etrafımda güvenlik personeli varsa ona söylerim. 

2. Ozan, okula geç kalmıştı. Öğretmeni sınıfa girmeden okula yetişmeliydi. Koşarak giderken yanında bir araba durdu. Yabancı adam: Okula geç kaldığın belli. Arabaya binersen seni okula hızlıca götürürüm.

Yukarıdaki durumda Ozan hangi cevabı verirse doğru olur? Yazınız.

Ozan: Hayır teşekkür ederim. Ben kendim okula gidebilirim.

Ozanın bundan sonra yapması gerekenleri aşağıya yazınız.

Cevap: Bu durumu okuldaki öğretmenine ve ailesini mutlaka anlatmalıdır. 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Hayat Bilgisi Haberleri