Hangisi, 1975 yapımı Hababam Sınıfı filmindeki liseler arası bilgi yarışmasında sorulan sorulardan biri değildir

Hangisi, 1975 yapımı Hababam Sınıfı filmindeki liseler arası bilgi yarışmasında sorulan sorulardan biri değildir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangisi, 1975 yapımı Hababam Sınıfı filmindeki liseler arası bilgi yarışmasında sorulan sorulardan biri değildir

A- Glikoz nedir?
B- Zaire Cumhurbaşkanı kimdir?
C- Bir il kaç metredir?
D- İlk halife kimdir?

Doğru Cevap: İlk halife kimdir?

Hababam Sınıfı’na Bilgi Yarışması Soruları

İbrahim Mütefarrika kimdir , ne yapmıştır? Macar asıllı Osmanlı matbaacı, yazar ve çevirmendir. Osmanlı’da basımevi kurup Türkçe kitap yayımlayan ilk kişidir.
1 kara mili kaç metredir? 609 metredir.
Glikoz nedir? Karbon, hidrojen ve oksijenden oluşup özellikle üzüm suyunda bulunan şeker, üzüm şekeri yapısındaki basit şekerdir.
X ışınlarının diğer adı nedir, kim tarafından bulunmuştur? Röntgen ışınlarıdır ve Wilhelm Conrad Röntgen tarafından bulunmuştur.
Preveze Deniz Savaşı hangi tarihte ve kimler arasında yapılmıştır? 28 Eylül 1538 tarihinde Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Osmanlı Donanması ile Andrea Doria komutasındaki Haçlı Donanması arasında olmuştur.
Vadideki Zambak romanının yazarı kimdir? Honoré de Balzac’tır.
Fransız ihtilali ne zaman olmuştur? 1789 yılında olmuştur.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

HABERLER Haberleri