İnsan beşer, kuldur şaşar atasözünün anlamı

İnsan beşer, kuldur şaşar anlamı, yapılan bir hata üzerine affetmeyi tavsiye için söylenir. İnsan, yaratılış gereği hata yapabilir, yanılır ve bazende şaşırır. Allah insanları kusursuz yaratmamıştır.

İnsan beşer, kuldur şaşar, Kusursuzluk Allah'a mahsustur. İnsanoğlu, nefis sahibidir. Beşer olmanın gereği olan nefsimiz bizi zaman zaman hata yapmaya zorlar. Böylece her insan kusur işleyebilir. Bilerek veya bilmeyerek yapılan bu hatalar yüzünden çok zaman kötü hallere düştüğümüz olur. Aslında bilmeyrek veya mecburiyette ile yapılan hatalar affedilmelidir. Zira kul mutlaka şaşırır, yoldan azar ve sonra tövbe ile Allah'a yaklaşır, af diler.

İnsan beşer, kuldur şaşar, İnsan beşer, kuldur şaşar atasözünün anlamı şu şekilde :

Hiçbir insan hatasız değildir. Çünkü insan zayıf yaratılmıştır. Dolayısıyla şaşırıp yanlışlık yapması da kaçınılmazdır. Bu bakımdan dalgınlıkla, şaşkınlıkla yapılan hatalara hoşgörüyle bakılmalıdır.

Beşer ne demek - İnsan, insanlık, ademoğlu.

Daha önce yayınladığımız hatasız kul olmaz atasözünün anlamını buradan okuyabilirsiniz.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Atasözleri Anlamları Haberleri