Hatasız kul olmaz atasözünün anlamı

Hatasız kul olmaz atasözünün anlamı
Hatasız kul olmaz atasözü ne anlama gelmektedir, Hatasız kul olmaz anlamı, hiçbir insan tam değildir. Her insan bilerek ya da bilmeyerek yanılıp yanlışlığa düşebilir, suç işleyebilir, günaha girebilir.

Kul, eksik yaratılmıştır. Onda her bakımdan bir mükemmellik bulmak mümkün değildir. Bu bakımdan her insan bazı hatalar işleyebilir. Kaldı ki bizim doğru bilip yaptığımız bir şeyi başkaları hata olarak ds değerlendirebilirler. Yanılmayan insan olmaz. Bunun için bilmeden hata işleyen veya yanılan kişilere fazla baskı yapmamalıdır. Hatadan ve kusurdan uzak olan yalnızca Allah'tır.

Yanılarak yapılan hatalar üzerine söylenir.

Hatasız kul olmaz, Hatasız kul olmaz atasözünün anlamı şu şekilde :

Hiçbir insan tam değildir. Her insan bilerek ya da bilmeyerek yanılıp yanlışlığa düşebilir, suç işleyebilir, günaha girebilir. Kusurları bakımından insanlara fazla yüklenmek doğru değildir. Önemli olan insanların hatalarını yüzüne vurmak değil, hatalarını azaltmada onlara yardımcı olmaktır.

Yanılmak insana özgü bir durumdur. Allah tarafından elçi olarak seçilen peygamberler hariç, yanılmayan, kusur işlemeyen insan yoktur.

Bu atasözü ile aynı anlama gelen diğer atasözlerimiz şunlardır: ''Beşer Şaşar'', ''Sadece hiçbir şey yapmayan, hata yapmaz.''

 Hatasız Kul Olmaz atasözünün TDK anlamı Nedir

 Hatasız Kul Olmaz sözü, insanların hata yapmasının doğal ve kaçınılmaz olduğunu belirtmek için kullanılır. Bunun dışında gencinden yaşlısına herkes, hayatı boyunca küçük büyük birçok hata yapar. Önemli olan aynı hataların üst üste yapılmamasıdır. Yaptığı hatalardan ders çıkaranlar aynı yanlışları tekrar yapmaktan kaçınırlar.

Bir hoşgörü cümlesi olan Hatasız Kul Olmaz atasözü, bize her insanı hataları ve kusurlarıyla sevmemiz gerektiğini öğütler. ''Kusursuz Dost Arayan Dostsuz Kalır'' sözü de bu minvalde söylenmiştir.

 Hatasız Kul Olmaz Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

  •  Osman Amca hatasız kul olmaz diyerek beni affettir.
  •  Hatasız kul olmaz elbet ama insan hatalarından ders çıkarmayı da bilmeli.

641
32
72
11
480
11
21
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.