Mustafa Kemal Atatürk’ün nüfusa kayıtlı olduğu il hangisidir

Mustafa Kemal Atatürk’ün nüfusa kayıtlı olduğu il hangisidir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Mustafa Kemal Atatürk’ün nüfusa kayıtlı olduğu il hangisidir
A) Bursa B) Ankara C) İstanbul D) Gaziantep

Cevap : Gaziantep
Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önder Atatürk bir de Gaziantep kayıtlarında bulunmuştur. Mustafa Kemal Atatürk 26 Ocak 1933 tarihinde Gaziantep’e geldiğinde bu şehir henüz gazi unvanını almamıştı. Antep Ulu Önder Atatürk’ü büyük bir heyecan ve coşku ile karşıladı. Antep belediye meclisi Atatürk ile görüştü ve bir gün sonra alınan karar ile Atatürk’ü Antep nüfus kaydına aldı. Ardından Antep meclisinde bir tören yapıldı. Bu tören ile Atatürk’e nüfus belgesi dönemin Belediye Başkanı tarafından sunuldu.
Buradan da anlaşıldığı gibi Atatürk’ü seven halk, sevgisini göstermek için onu şehir nüfus kayıtlarına alarak sahiplenmek istemiştir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

HABERLER Haberleri