Ünlü Kızılderili şefi Oturan Boğanın doğum adı nedir

Ünlü Kızılderili şefi Oturan Boğanın doğum adı nedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Ünlü Kızılderili şefi Oturan Boğanın doğum adı nedir 

A- Çılgın at

B- Sıçrayan Porsuk

C- Kıvrılan Yılan

D- Uluyan Kurt

Doğru Cevap: Sıçrayan Porsuk

Oturan Boğa (Yerli dilinde: Tȟatȟáŋka Íyotake, İngilizce: Sitting Bull) (1831 – 15 Aralık 1890), ABD ordularına karşı savaşan son Kızılderili kabile şefi. Siyuların Lakota grubundan Hunkpapa kolunun reisi ve 25 Haziran 1876 tarihinde 7. Amerikan Süvari Birliği'ni yenen 3.500 savaşçının lideri.
 
Soykırım korkusuyla kabilesini Kanada'ya göç ettirdi ve 1881'e kadar orada yaşadı. Montana'daki bir ABD birliğine saldırınca yakalandı, ancak Amerikan hükümetince bağışlandı.

1831 civarında günümüz Dakota'sındaki Grand River'da, Lakotalar'ın "Birçok Depo" dediği yerde doğdu. Orada pek çok yiyecek depo çukuru kazdıkları için bu adı vermişlerdi. Kendisine önce "Jumping Badger / Sıçrayan Porsuk" dendi, demek ki hareketliymiş. Annesiyle babası daha sonra, oğullarının dikkat çeker bir niteliği olmadığına karar verince, adını "Hunkesni / Yavaş" olarak değiştirdiler. Kendini göstermek için 14 yaşında Crow kabilesine baskına gitti, babasının ona verdiği özel sopayla düşmana 'dokunma'yı başardı, ki büyük onur sayılıyor. Güçlü Yürek savaş birliğinin lideri ve kabilenin refahıyla ilgilenen Sessiz Yiyenler'in üyesi oldu. Oturan Boğa / Tatanka-İyotanka adı ona erdemleri nedeniyle verildi. 'Boğa', yani kutsal bizonların (bufalo) erkek olanları. Üstelik de, yerinden kıpırdatılmaz bir biçimde oturmuş, inatçı bir bizon. Ömür boyu bu ada layık oldu.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (58)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yarışma Soruları Cevapları Haberleri