101 numaralı oda hangi romanda yer almaktadır

101 numaralı oda hangi romanda yer almaktadır
İnsanların en büyük korkularının başlarına geleceği 101 numaralı oda hangi romanda yer almaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : İnsanların en büyük korkularının başlarına geleceği 101 numaralı oda hangi romanda yer almaktadır?

A- 1984
B- Mülksüzler
C- Cesur Yeni Dünya
D- Otomatik Portakal

Doğru Cevap : 1984

George Orwell’ın Ürkütücü Distopyası: 1984

1984 her yönüyle özel bir eserdir. Kitabın birçok kere dışlanmasına ya da amacının ötesinde sahiplenilmesine / kullanılmasına karşın Orwell, romanı hakkında şöyle konuşmuştur:

“Yeni romanımda (Bin Dokuz Yüz Seksen Dört) sosyalizme ya da (bir destekçisi olduğum) Britanya İşçi Partisi’ne bir saldırı kastetmedim, ama merkezileştirilmiş bir ekonominin yol açabileceği ve halen komünizm ve faşizmde kısmen gerçekleşmiş olan bozukluklara değindim… Kitabın konusunun Britanya’da geçmesi İngilizce konuşan ırkların doğuştan diğerlerine göre daha üstün olmadığını ve karşı konulmadığı takdirde totalitarizmin herhangi bir yerde zafer kazanabileceğini vurgulamak içindir.”

Can Yayınları etiketiyle Celal ÜSTER’in başarılı çevirisinden okudum 1984’ü. Çevirmen, daha eski baskılarda yapılan hataları kitabın giriş kısmında sırayla anlatmış ve kitabı okuyacaklar için küçük bir rehber niteliğindeki önsözünü titizlikle hazırlamıştır. Kitapta geçen en temel terimler ise şunlar: İngsos, Proleterler, Parti Üyeleri, Keyifkamp, Çiftdüşün, Bellek Deliği, Buharlaştırılma, Yenisöylem, Partiye bağlı bakanlıklar, Gerçek Bakanlığındaki Basınçlı Boru Tüpleri, 101 Numaralı Oda, 2 Dakika Nefret, Düşüncepolisi, Okyanusya, Büyük Birader, Kardeşlik Örgütü, Sex Karşıtı Gençlik Birliği…

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.