1961'de yerli otomobil üretimi için verilen 4,5 aylık süre ve yaklaşık 1,5 milyon TL'lik ödeneğe karşın hangi hayvan neslinin ıslahı için 25 Milyon TL ödenek ayrılmıştır

1961'de yerli otomobil üretimi için verilen 4,5 aylık süre ve yaklaşık 1,5 milyon TL'lik ödeneğe karşın hangi hayvan neslinin ıslahı için 25 Milyon TL ödenek ayrılmıştır
1961'de yerli otomobil üretimi için verilen 4,5 aylık süre ve yaklaşık 1,5 milyon TL'lik ödeneğe karşın hangi hayvan neslinin ıslahı için 25 Milyon TL ödenek ayrılmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 25 Mart Cumartesi 664. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Emre TORAMAN 30 yaşında Reklam ajansında metin yazarı;

Soru : 1961'de yerli otomobil üretimi için verilen 4,5 aylık süre ve yaklaşık 1,5 milyon TL'lik ödeneğe karşın hangi hayvan neslinin ıslahı için 25 Milyon TL ödenek ayrılmıştır 

A- Keçi

B- At

C- Eşek

D- Sığır

Doğru Cevap: At

Ertesi gün bütün gazetelerin söz birliği etmişcesine, “100 metre gidip bozuldu” başlığını attıkları siyah Devrim, aynı gün Hipodrom’daki geçit törenine katılıyor, ne bundan, ne de Cemal Paşa’nın Anıtkabir’e bir başka Devrim otomobili ile gittiğinden söz ediliyor; yalnızca haber, yorum ve fıkralarda harcanan bunca paranın boşa gittiğinden dem vuruluyordu. Oysa aynı yıl Tarım Bakanlığı bütçesine konmuş bulunan “At neslinin ıslahı” için 25 Milyon TL ödenek ve sonucundan kimse söz etmiyordu. Bunun üzerine ise Türkiye’nin ilk yerli otomobili Devrim’in seri üretimi başlamadan bitmişti.
HALA ÇALIŞIR DURUMDA
Öte yandan, 1961 yılında 4 adet üretilen Devrim otomobillerinden sadece birisi günümüze ulaştı. Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) Eskişehir bahçesinde, özel olarak yapılan camlı garajda muhafaza edilen Devrim otomobili halen çalışır durumda bulunuyor.
7 YILDA 253 BİN ZİYARETÇİ
Unutulmayan Devrim'i son 7 yılda yaklaşık 253 bin kişi ziyaret ederken, bu yılın ilk 10 ayında ise ziyaretçi sayısı 50 bin kişi olarak kayıtlara geçti.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum