Adının latince ateş sözcüğünden türediği düşünülen kuş türü hangisidir

Adının latince ateş sözcüğünden türediği düşünülen kuş türü hangisidir
Adının latince ateş sözcüğünden türediği düşünülen kuş türü hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

TRT 1 Altın Petek 23 Mayıs Salı Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Şafak AKÇA Türkiye Taşkömüründe maden işçisi olarak çalışıyor.

Soru : Adının latince ateş sözcüğünden türediği düşünülen kuş türü hangisidir 

A- Kuğu

B- Pelikan

C- Kakapo

D- Flamingo

Doğru Cevap: Flamingo

Flamingo Portekizce ya da İspanyolca flamengo , "alevli", Prolamanca flamenkten flama "alev" ve Alman benzeri sonekten Fleming gibi kelimelerin muhtemel etkisiyle geliyor. Benzer bir etimoloji, Latince Yunan terimine sahip olan Phoenicopterus ( Yunanca : φοινόκόπτερος phoinikopteros ) kelimenin tam anlamıyla "kan kırmızısı tüylü". 
 
Taksonomi ve sistematiği 
 
Geleneksel olarak, muhtemelen parafiletik bir topluluk olan uzun bacaklı Ciconiiformes, flamingoların en yakın akrabaları olarak kabul edilmiş ve bu sırada ailesi de dahil edilmiştir. Genellikle , Threskiornithidae'nin ibizeleri ve spoonbillsleri bu sırada en yakın akrabaları olarak kabul edilir. Charles Sibley ve meslektaşlarınınkiler gibi daha erken genetik çalışmalar da bu ilişkiyi destekledi. Özellikle ördekler ve kazlar üzerinde bulunan Anaticola cinsi tüy bitleriyle flamingo parazitlendiğinden, su kuşuna olan ilişkiler de düşünüldü. Tuhaf presbyornititler, flamingo, su kuşları ve kanatlılar arasında yakın bir ilişki olduğunu iddia etmek için kullanıldı. 2002'de yayınlanan bir bildiride , su kuşları oldukları sonucuna varılmıştır  ancak 2014 yılında kuşların emirlerine ilişkin kapsamlı bir inceleme, flamingo ve kurtçukların su kuşları olmadığını, ancak daha çok güvercin , kum çalkantıları ve mesitlerle birlikte Columbea'nın bir parçası olduğunu tespit ettiler .

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.