Bugüne kadar hangi aşıları olduğuz

Bugüne kadar hangi aşıları olduğuz
Çevrenizde kan bağışı yapmış kişiler var mı? Hangi duygular içinde bağış yaptıklarını öğreniniz. Bugüne kadar hangi aşıları olduğunuzu öğrenerek defterinize listeleyiniz.

Soru : Çevrenizde kan bağışı yapmış kişiler var mı? Hangi duygular içinde bağış yaptıklarını öğreniniz.

Çevremde kan bağışı yapan kişiler var. Bular muhtaç ve mağdur olanlara yardım etmek, kan stoğunu güncel tutmak için bağış yapmışlardır.

Soru : Bugüne kadar hangi aşıları olduğunuzu öğrenerek defterinize listeleyiniz.

Grip aşısı, çiçek aşısı, kuduz aşısı, tatanoz aşısı, kabakulak aşısı gibi aşılar olabilir.

İnsanlar, doğdukları andan itibaren birçoğu devlet kontrolünde gerçekleşen aşılar olmaktadır. Aşılar, hastalıklara karşı vücut direncinin arttırılması ve vücudun mikroplara karşı korunmasında etkili olmaktadır. Doğduktan hemen sonra başlayan aşılar belli dönemlerde ve yaşlarda devam etmekte ardından sona ermektedir. Yeni hastalıklara karşı da yeni aşılar üretilmektedir.

Bugüne kadar olduğumuz aşılardan bazıları şu şekildedir:

* Kızamık Aşısı
* Su çiçeği Aşısı
* Kabakulak Aşısı
* Tetanos Aşısı
* Hepatit B Aşısı
* Çocuk Felci Aşısı
* Grip Aşısı

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.