Dünya kupalarında çıktığı 21 maçta attığı 16 golle en fazla gol atma rekorunu elinde bulunduran futbolcu hangisidir

Dünya kupalarında çıktığı 21 maçta attığı 16 golle en fazla gol atma rekorunu elinde bulunduran futbolcu hangisidir
Dünya kupalarında çıktığı 21 maçta attığı 16 golle en fazla gol atma rekorunu elinde bulunduran futbolcu hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

TRT 1 Altın Petek 23 Mayıs Salı Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Abdullah NARVAN Baybut'lu Kamu kurumunda denetim biriminde çalışıyor.

Soru : Dünya kupalarında çıktığı 21 maçta attığı 16 golle en fazla gol atma rekorunu elinde bulunduran futbolcu hangisidir 

A- Pele

B- Messi

C- Ronaldo

D- Klose

Doğru Cevap: Klose

Miroslav Josef Klose; 9 Haziran 1978 doğumlu) İtalyan bir oyuncusu Lazio ve Alman milli takımı için son golü atan Alman emekli bir profesyonel futbolcudur . Halen Alman milli takımının koçluk görevlisidir.
 
Klose, Alman milli takımı ile yaptığı performanslarıyla ünlüdür. Yarışmada 2. ( 2002 ) ve üçüncü ( 2006 , 2010 ) ve Euro 2008'de de ikinci olan 2014 FIFA Dünya Kupasını kazanan Alman takımının bir parçasıydı. FIFA Dünya Kupası tarihinde en iyi golcü olan ve 2002'de Dünya Kupasında ilk beş gol atan ve Almanya'nın 2006 Dünya Kupası'ndaki Altın Bayramı'nı beş kere daha atarak kazandı. [5] Ayrıca, 2010 Dünya Kupasında dört kez ve 2014 Dünya Kupasında iki kere atılmış ve onu 16 golle tüm zamanların listesinde Ronaldo'dan önde tutmuştur . Klose, Almanya'nın tüm zamanların en skorer oyuncusu ve Klose maçında hiç kaybetmedi. Almanya'nın 2014 Dünya Kupası'ndaki zaferinden kısa süre sonra 11 Ağustos 2014'te Almanya'nın milli takımından emekli oldu.
 
Kulüp seviyesinde, Klose daha az üretken, ancak genelde güvenilir bir gol kralı oldu. Kariyerine FC 08 Homburg'da başlayarak , Bundesliga'da Kaiserslautern , Werder Bremen ve Bayern Münih ve Lazio için Serie A'da oynadı. Bayern, Bayern, Werder Bremen ve Lazio'daki kupa yarışmaları ile birlikte iki lig şampiyonu oldu.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.