Düz ve dar kesimli eteklere ne ad verilir

Düz ve dar kesimli eteklere ne ad verilir
Düz ve dar kesimli eteklere ne ad verilir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru :Düz ve dar kesimli eteklere ne ad verilir 

A- Çan etek

B- Balon etek

C- Kalem etek

D- Boru etek

Doğru Cevap: Kalem etek

Kalem Etek Hakkında Bilgiler

Diz altı ya da hemen dizin üstünde olan ve düz bir kesimi olan dar etek modeline “kalem etek” denir. Farklı boyları olsa da bu eteğin en büyük özelliği düz ve kalem gibi bir görünüme sahip olması, kalça ve bacakları sarmasıdır.
 
“Her kadının dolabında bir siyah elbise bir de inci kolye bulunmalıdır.” derdi yaşlı bir komşumuz. Bence buna bir de kalem eteği eklemek gerekir. Çünkü sınırsız kombin yapılabilen bir parça olduğundan son dönemlerin revaçta tercihlerinden olan kalem etek kadına ayrı bir şıklık katıyor. Doğru kombinlerle; işyerinden partilere, arkadaş gezmelerinden şık davetlere kadar pek çok yerde giyilebiliyor. Bu kadar kullanışlı olan bir parçanın envai çeşitte renklerinin bulunması da ayrı bir kolaylık elbette.
 
Aşağıda görmüş olduğunuz Asos markalı kırmızı derin yırtmaçlı kalem etek sizce de çok şık değil mi? Kırmızının siyahla uymu her zaman kurtarıcıdır. Bu etek transparan siyah bluzla da kombinlenebilirdi. Solda ise yeşil ve mavi renkli kalem eteğin şık bir bluzla kombinini görüyorsunuz. Uzun boylu ve ince bedenli bayanlarda gerçekten harika görünüyor.
 
Resimlerde de görüldüğü gibi kalem etekler dar veya bol kesim bluz veya gömleklerle ve yüksek topuklu ayakkabılarla kombin edilmelidir. Yüksek topuğun vücut yapısını daha düzgün gösterdiği hepimizce bilinir. Kalem etek için gerekli olan uzun bacak boyu ve düzgün duruş, topuklu ayakkabı sayesinde oluşturulabilir. Ayrıca kalçaları da daha dik göstereceğinden olumlu sonuçlar alınabilir. Şayet bazı kusurlarınız varsa bunu da kalem eteğin içine uygun bir korse giyerek kapatabilirsiniz.
 
Dizin hemen altından çarpıklaşan bacaklarınız varsa dizin altında biten kalem etekler kurtarıcınız olabilir. Aşağıdaki resimlerin içinde bunun için uygun olabilecek bir etek görüyoruz. Ayrıca yeşil etek de iyi bir örnek olabilir.
 
Biraz da ünlülerin kalem eteği nasıl kullandığından bahsedelim.
 
The Closer dizisinde Brenda Leigh karakterine can veren Kyra Sedgwick de kalem etek severlerden. Dizinin bir çok bölümünde kalem eteklerle çıkıyor karşımıza. Jenerikteki resimde de yine bir kalem etek var. Dizideki iş bitirici amir Brenda’yı oynarken iş yerinde nasıl giyinilebileceğini bizlere gösteriyor. Eteklerini genellikle aynı renk kumaştan yapılmış ceketlerle kullanıyor.
 
Rizolli&İsles dizinde Dr. Maura İsles karakterine can veren Sasha Alexander de dizide bolca kalem etek kullananlardan. Doktor İsles eteklerini genellikle gömleklerle kombinliyor. Şık kadın
 
House M.D dizisinde Lisa Cuddy karakterine can veren Lisa Edelstein dizinin neredeyse bütün bölümlerinde bu etekleri tercih ediyor. Genellikle de şık bluzlarla kombinliyor.
 
Türkiye’de ise Zuhal Topal’ı Avrupa Avrupa dizisinde kalem eteklerle gördük. Geçen gün mor bir kalem eteği siyah, yaka kısmı transparan bir gömlekle kombin etmişti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.