Güneş ışıklarının güneşin yüzeyinden çıkıp dünyaya ulaşmasının yaklaşık olarak ne kadar sürdüğü tahmin edilmektedir

Güneş ışıklarının güneşin yüzeyinden çıkıp dünyaya ulaşmasının yaklaşık olarak ne kadar sürdüğü tahmin edilmektedir
Güneş ışıklarının güneşin yüzeyinden çıkıp dünyaya ulaşmasının yaklaşık olarak ne kadar sürdüğü tahmin edilmektedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Güneş ışıklarının güneşin yüzeyinden çıkıp dünyaya ulaşmasının yaklaşık olarak ne kadar sürdüğü tahmin edilmektedir 

A- 8 dakika

B- 28 dakika

C- 68 dakika

D- 98 dakika

Doğru Cevap: 8

Güneş ışığı Dünya'ya 8,44 dakikada ulaşır. Güneş'in Dünya'ya uzaklığı yaklaşık 150 milyon kilometredir.

Biricik enerji kaynağımız olan Güneş’ten gelen ışınlar, Dünyamıza ulaşana kadar belli bir mesafe kat ederler. Peki bu mesafeyi ne kadar sürede alırlar? İşte bunun için basit bir işlem gerekmektedir. Güneş ile Dünya arasındaki mesafenin 150 000 000 km olduğunu biliyoruz. Işık hızı da saniyede 300.000 km olduğuna göre Güneş ışıklarının dünyamıza ulaşma süresinin hesaplamak hiç de zor olmayacaktır. Yol = hız x zaman formülüyle bu sonucu saniye olarak çok kolay bir şekilde elde ederiz ki buradan zaman 500 saniye olarak bulunur. Bu da Güneş’ten çıkan ışık ışınlarının yaklaşık olarak 8 dakikada bize ulaştığı anlamına gelmektedir. Ancak bu hesap Güneş’in yüzeyinden çıkan ışık ışınları için geçerlidir. Çekirdeğinden çıkanı hesaplamak için güneşin yarı çapının 700 bin kilometre olduğunu da hesaba katmak gerekir. Bu da ekstra 2,5 saniye daha demektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.