Halk arasında yıldız kayması olarak bilinen astronomi olayının bilimsel adı nedir

Halk arasında yıldız kayması olarak bilinen astronomi olayının bilimsel adı nedir
Halk arasında yıldız kayması olarak bilinen astronomi olayının bilimsel adı nedir sorusunun cevabını vereceğiz.

 Soru :Halk arasında yıldız kayması olarak bilinen astronomi olayının bilimsel adı nedir 

A- Meteor yağmuru
B- Süpernova
C- Yıldız çökmesi
D- Asteroit kuşağı

Doğru Cevap : Meteor yağmuru

Meteorlar, Dünya’nın atmosferine girdiklerinde yeryüzüne büyük bir hızla düşmeye başlar. Sürtünmenin etkisiyle ısınır ve akkor hâline gelerek arkalarında ince bir ışık çizgisi bırakır. Bu olaya halk arasında yıldız kayması denir.

Meteor Yağmuru nedir, nasıl gerçekleşir

Atmosferin Termosfer adı verilen tabakasında gerçekleşen, meteorların havanın sürtüşmesinden dolayı çıkardığı ışık ve bu ışığın uzayda bıraktığı görüntüye meteor yağmuru denmektedir. Meteor yağmurları, uzayda yaşanan olaylar arasında en sık meydana gelenlerden biridir. Meteor yağmurun ana sebebi, evrende yer alan milyonlarca gökcisminin sürekli hareket halinde olması ve zamanla koparak ayrılmasıdır.
Son yıllarda birçok alanda gelişmeler yaşanmışken; birçok gelişme de bilim ve teknoloji alanında yapılmıştır. İnsanlık tarihinin ilk zamanlarından beri merak uyandıran konular arasında bulunan astronomi de son zamanlarda araştırmalar hız kazanarak, ilerleme kaydedilmiştir. Araştırmalar neticesinde uzayda yaşanan olaylar, var olan sırlar çözülmeye başlanmış ve uzayda yer alan cisimlerin detayları tespit edilmeye başlanmıştır. Uzay olayları arasında en sık görülen olay meteor yağmurlarıdır.
Sebebi ise sonsuz evrende milyonlarca gök cisminin bulunması ve bunların sürekli olarak hareket etmesi, koparak ayrılmasıdır. Zaten bu olaya da meteor yağmuru adı verilir. Meteor yağmurlarını tetikleyen en temel olaylardan birisi kuyruklu yıldızların
Dünya yörüngesinde yarattığı hareketliliktir. Kuyruklu yıldızlar bazı zamanlarda Dünya’nın yörüngesine girdiği gibi Güneş’in yörüngesine de girebilir. Böyle zamanlarda oluşan meteor yağmuru devam ettikçe şiddetini artırarak ilerler. 

Kaynak:Eğitim Sistem

217
176
9
13
13
16
75
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.