Kendi Dut Pestilinizi Kendiniz Yapın! İşte Tarifi…

Kendi Dut Pestilinizi Kendiniz Yapın! İşte Tarifi…
Kendi Dut Pestilinizi Kendiniz Yapın! İşte Tarifi…

Dut Pestili

Malzemeler (10 Kişilik)

*3 kilo beyaz dut

*50 gram nişasta

*50 gram un

*1 su bardağı su

*Keten bez

Yapılışı

Taze dutu ezerek tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. Yarım saat sonra dutu bir tülbent ya da bez yardımı ile başka bir tencereye süzün. Tekrar ocağa koyun ve pekmez kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin.Pekmez kıvamına gelince nişasta, un ve suyu bir kapta çırpıp içine ilave edin. Un ve nişastayı beraber kullanmak daha parlak olmasını ve daha kolay yayılmasını sağlamaktadır. Koyu bir kıvama gelince altını kapatın.Keten bezinizi bir tezgaha yayın ve üzerine pestili dökün. Bir spatula yardımı ile incecik yayın. Kuruyana kadar bir kaç gün bekleyin. Iyice kuruduktan sonra bezden çıkarıp rulo haline getirin ve kuruyemişle servis edin.Bu tarifi üzüm, kayısı ve diğer meyvelerle de deneyebilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.