KYK Taahhütname onaylama nasıl yapılır

KYK Taahhütname onaylama nasıl yapılır
KYK taahhütname onayı için ilk olarak öğrencinin e-Devlet sistemine giriş yapması gerekiyor. Ardından taahhütname onaylama ekranı üzerinden kazanılan burs/kredi onaylaması yapılmalıdır.

Burs/kredi kazanan bir öğrenci taahhütname onayı yapmadığı takdirde ödeme alamaz. Taahhütname onayına aşağıdaki linki tıklayarak e-devlet üzerinden işlem yapabilirsiniz. 

Taahhütname onay işlemi için tıklayınız

Sonuçların ardından burs almaya hak kazanan öğrenciler, taahhütname onayı işlemine geçecek, burs alma hakkını elde edemeyen öğrenciler ise öğrenim kredisi için değerlendirmede bulunacak.

CİLT NUMARASI OLMAYAN ÖĞRENCİLER NE YAPMALI
 
KYK burs sonuçları açıklamasının ardından öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun erişime açtığı sayfayı ziyaret etti. Geçtiğimiz sınav döneminde eski kimlik kartıyla sınava alınmama ihtimali nedeniyle yeni kimlik kartı alan öğrenciler, eski nüfus cüzdanında bulunan ancak yeni kimlik kartında yer almayan cilt numarası ve seri no bilgileriyle karşılaştı. Sonuçların öğrenilmesi için cilt no ve seri no bilgilerini isteyen Kredi ve Yurtlar Kurumu, öğrencileri bu bilgileri öğrenmeleri için E-Devlet' yönlendirdi.

Sorular eski, kimlikler yeni! Öğrenciler akın etti

Kredi ve Yurtlar Kurumu, milyonlarca öğrencinin beklediği burs/kredi başvuru sonuçlarını açıkladı. Ancak öğrencilere sorulan sorulan eski kimliklerin sorusu olunca sıkıntı yaşanıyor.
Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun açıkladığı burs/kredi başvuru sonuçlarını öğrenmek için eski tip kimliklerde yer alan cilt numarası, aile sıra numarası ve sıra numarası soruldu. "Bunların yanıtını bilmiyorsanız e-Devlet üzerinden öğrenmek için tıklayınız" linki verildi. Bu kez de yüz binlerce kişi e-Devlete girmek için yüklenince siteye ulaşılamıyor. Öğrenci ve velileri, "Yeni kimliklerde bu soru yok. Neden kurumlar, sorgulama ekranlarını yeni duruma göre düzenlemiyor" diye isyan etti.

KREDİ HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

• Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma,
• Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
• Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmeme,
• Öğretim kurumunun kapatılması,
• Kurum yurtlarından süresiz çıkarma cezası alınması,
• Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışma,
• Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin kredisi kesilmektedir.

BURS HANGİ DURUMLARDA KESİLİR

• Başarısız olma,
• Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma
• Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
• Öğretim kurumunun kapatılması,
• Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alma,
• Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

İLK ÖDEME İKİ AYLIK OLARAK KASIMDA YAPILACAK

Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak.
 
Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere 2017-2018 eğitim öğretim yılı için ödeme yapılmayacak. Ancak dileyen öğrenciler (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) bir sonraki eğitim öğretim yılında burs/kredi için tekrar başvurabilecek.

TAAHHÜTNNAME NEDİR?

KYK’nın ödeme yapabilmesi için burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 21 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)
 
Burs/kredinin hangi durumlarda kesileceği, kredi geri ödemesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı gibi öğrencinin sorumluluğunda olan bilgilerin yer aldığı burs/kredi taahhütnamesinin dikkatli bir şekilde okunması gerekiyor.

18 YAŞINDAN KÜÇÜK ÖĞRENCİLER

Burs veya kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrencilerin anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle burs/kredi taahhütnamesi için veli onayını tamamlamalarının ardından öğrenciler kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını gerçekleştirebilecek.
 
15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın KYK İl Müdürlüğüne belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabiliyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum