Mıknatıs kelimesi adını hangi şehrin Antik Yunan'daki adından almıştır

Mıknatıs kelimesi adını hangi şehrin Antik Yunan'daki adından almıştır
Mıknatıs kelimesi adını hangi şehrin Antik Yunan'daki adından almıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Mıknatıs kelimesi adını hangi şehrin Antik Yunan'daki adından almıştır 

A- Mekke

B- Magosa

C- Mardin

D- Manisa

Doğru Cevap: Manisa

Eski bir hikaye mıknatısların, adını bir çobanın adından aldığını anlatır. Çok eskiden Yunanistan’da Magnes adında bir çoban yaşıyordu. Bir çok çobanlar gibi onun da büyük bir sopası vardı. Bu sopanın bir ucu demirdendi. Magnes bir gün çayırda koyunlarına bakarken sopasını tesadüfen bir kayanın üstüne koydu. Sonra oradan ayrılacağı zaman sopayı kayadan ayıramadı. Kaya sopanın demir ucunu sıkıca tutuyordu. Bundan evvel hiç kimse böyle bir kayaya rastlamamıştı. Kaya parçalarına, çobanın adına uygun olsun diye Mıknatıs denildi. Bu kayaya benzeyen çelik parçalarına da mıknatıs adı verildi. Latince mıknatısın adı Magnes’tir.
 
Bir başka hikaye, mıknatısın adını Yunanistan’ın Magnesia denen kısmından aldığını anlatır. Hikayeye göre Yunanistan’ın bu kısmında demirden yapılmış şeyleri kendine çeken bir çeşit kaya vardır.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.