Osmanlı Padişahlarından I. İbrahim'in dönemine verilen isim nedir

Osmanlı Padişahlarından I. İbrahim'in dönemine verilen isim nedir
Osmanlı Padişahlarından I. İbrahim'in dönemine verilen isim nedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Osmanlı Padişahlarından I. İbrahim'in dönemine verilen isim nedir 

A- Fetret Devri

B- Lale Devri

C- Samur Devri

D- Sırça Devri

Doğru Cevap: Samur Devri

Sultan İbrahim (d. 5 Kasım 1615, İstanbul – ö. 18 Ağustos 1648, İstanbul), 18. Osmanlı padişahı ve 97. İslam halifesidir. İbrahim, 8 Şubat 1640'ta ağabeyi IV. Murad'ın ölümü üzerine 25 yaşında ve 18. padişah olarak Osmanlı tahtına çıktı. Şehzadeliğinde çok sıkı bir saray hayatı yaşamış, erkek kardeşleri IV. Murad tarafından öldürtülmüş olduğundan korku içinde büyümüştü.

Padişahın Son Merakı: Samur Kürkü

Hanedanda erkek varis kalmadığından cariyelerle etrafı donatılan, hocalar tarafından okutulan padişah, son olarak bir gece Yahudi bir cariyenin kendisine anlattığı 'sarayını samurla kaplayan kral' masalından çok etkilenerek samur kürküne merak salmıştı.
 
Valilere fermanlar göndererek Samur ve cinsel gücü arttırıcı amber temin edilmesini emretti. Padişahın bu tutkusu yüzünden samur fiyatları on katına çıktı. Her türlü vergiden muaf olan ilmiye sınıfı için bile samur vergisi kondu. Sultan İbrahim, harem odasını ve hatta sarayın pencerelerini bile samur kürkü ile kaplattı. Samur kürkü vergisi yüzünden bazı tarihçiler bu döneme samur devri demiştir

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.