Tavuklu yufka pilav ve kremalı enginar nasıl yapılır?

Tavuklu yufka pilav ve kremalı enginar nasıl yapılır?
Tavuklu yufka pilav ve kremalı enginar tarifi, hazırlanışı ve malzemeleri

Tavuklu yufkalı pilav

Mal­ze­me­ler (6 ki­şi­lik)

2 su bardağı pirinç  
3 su bardağı tavuk suyu   
400 gram tavuk eti  
Kuş üzümü, badem, tarçın  
2 çorba kaşığı tereyağı   
2 adet yufka   
4 çorba kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Tavuk etini bir tencereye 3 su bardağı suyla birlikte koyup kaynatın. Suyunu pilav yapmak için ayırıp etlerini de pilavın içi için didikleyin. Pilav için tereyağını eritip pirinçleri kavurun. İçine tavuk etlerini ve diğer malzemeleri ilave edip suyunu verin. Kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Bu arada kek kalıbı gibi derin bir fırın kabını yağlayıp içine yufkaları serin. Pişen tavuklu pilavı içine yerleştirip üzerini de kenardan sarkan yufkalarla kapatın. 200 derecede 40 dakika kadar pişirip sıcak olarak ikram edin.

Kremalı enginar

Malzemeler (4 kişilik)

4 adet enginar  
1 su bardağı bakla  
1 çay bardağı çiğ krema   
Yarım demet dereotu  
1 adet soğan  
1 çorba kaşığı şeker  
3 sap taze soğan  
Yarım çay bardağı zeytinyağı  

Yapılışı: Temizlenmiş enginarları tencereye alın. Kenarlarına baklaları, doğranmış soğanı, şekeri ve zeytinyağını ekleyin. 2 su bardağı da su koyup 30-40 dakika kadar pişirin. Baklalar pişince ocaktan alıp enginarları bir tabağa dizin. Baklalarla birlikte tencerede çiğ krema, taze soğan, kıyılmış dereotunu karıştırıp enginarların ortasına yerleştirip ikram edin. 

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.