Türkiye basketbol liglerinde maçı kazanan takım kaç puan alır

Türkiye basketbol liglerinde maçı kazanan takım kaç puan alır
Türkiye basketbol liglerinde maçı kazanan takım kaç puan alır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Türkiye basketbol liglerinde maçı kazanan takım kaç puan alır

A- 1
B- 2
C- 3
D- 4

Doğru Cevap: 2

Basketbol puan durumunu nasıl hesaplayacak

Türkiye Basketbol Liglerinde galibiyete 2 puan, mağlubiyete ise 1 puan verilmektedir. Puan durumu sıralamasında puan eşitliği bulunduğu durumda önce İçP’ye (takımların arasındaki galibiyet durumuna), bunlar eşitse İçA’ya (eşit puan ve eşit İçP’ye sahip takımların arasındaki averaja), bunda da eşitlik var ise TopA’ya (takımların genel sayı performansına) bakılarak sıralama belirlenir. TBL puan durum tabloları tüm bu ayrıntıları gösterecek şekilde düzenlenmektedir.
O: Oynanan Maç Sayısı “Puanlamaya esas maç sayısını gösterir.”
G: Galibiyet “Alınan galibiyetleri gösterir.”
M: Mağlubiyet “Alınan mağlubiyetleri gösterir.”
A: Atılan Sayı “Atılan toplam sayıyı gösterir.”
Y: Yenen Sayı “Yenilen toplam sayıyı gösterir.”
İçP: İç Puan “Puanlamaya esas birden fazla aynı puanda takım var ise aynı puandaki takımların kendi arasında yaptığı maçlarda aldığı puanı gösterir.”
İçA: İç Averaj “Aynı puana sahip takımların kendi aralarında yaptıkları maçların iç puanları da eşit ise eşit puana sahip takımların attıkları sayının yedikleri sayıya bölümü sonucu oluşan iç averajı gösterir.”
TopA: Toplam Averaj “ Takımların toplam attıkları sayının yedikleri sayıya bölümünü gösterir.”
Puan: Puan “Takımın oynadığı karşılaşmalardan aldığı puanı gösterir. Galibiyet durumunda 2 mağlubiyet durumunda 1 puan verilir.”

506
605
605
405
705
206
604
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.