Üniversite Kayıt Tarihleri Gerekli Evraklar ve Belgeler 2014 – 2015

Üniversite Kayıt Tarihleri Gerekli Evraklar ve Belgeler 2014 – 2015
Üniversite kayıtları başlıyor. 2014 – 2015 yılı üniversite kayıtlarında istenen tüm evrakları, gerekli tüm belgeleri ve bölümlere göre değişen kayıt tarihlerini buradan öğrenebilirsiniz. İşte üniversite kayıtlarında izlenecek yol;

Üniversite kayıtlarında unutmamanız gereken en önemli nokta kayıt tarihleridir. Kayıtlar için verilen bu 5 gün içinde sizin bölümünüz için kayıt tarihi değişiklik gösterebilir. Şöyle ki kayıtlar evet 1 Eylül’de başlıyor fakat sizin kazandığınız bölümün kayıt tarihi 1 Eylül olmayabilir.

Kayıt tarihlerinde bu esnekliğin yapılmasının sebebi ilk gün veya başka bir gün oluşacak yoğunluğun önlenmesidir.

Bu nedenle üniversite kaydı için okula gitmeden önce bölümünüzün kayıt tarihini mutlaka öğreniniz!

Unutmayın: 1 Eylül’de başlayacak kayıtlar 5 Eylül’de son bulacak.

Tarihler değişkenlik gösterebilir! Kazandığınız üniversite ile mutlaka iletişime geçiniz.

Yine aynı şekilde her üniversitenin kayıt için istediği belgeler değişmektedir. Örneğin istenen fotoğraf sayısı, bazı üniversitelerin istediği ikamet kağıdı gibi. Bu nedenle yine bir karışıklığın olmaması için her üniversitenin web sitesinde bulunan 2014 – 2015 Kayıt sayfalarınızı incelemelisiniz.

Fakat her üniversite kayıt için şu belgeleri mutlaka istemektedir;

  • ÖSYS (Yerleştirme Sonuç Belgesi) Sonuç Belgesi
  • Lise Diploması veya Mezuniyet Belgesi

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.