1. Abdülhamit Hayatı Kısaca Özet

1. Abdülhamit Hayatı Kısaca Özet
1. Abdülhamit Kimdir, 1. Abdülhamit Hayatı Hayatı hakkında kısaca bilgi

1. Abdülhamit

Osmanlı Devletinde en geç tahta çıkan padişah, Sultan I. Abdülhamit’dir. Aldığı başarısızlıklar bir yana daha çok iyi niyeti ve gayretinden bahsedilmiştir. Hayatı boyunca merhameti, kibarlığı ve şefkatiyle bilinmiş ve sevilmiş bir Padişahtır. 1782 senesi yaz aylarında İstanbul’da çıkan yangında itfaiyenin görevini kendisi yapmasıyla halkın sevgisini daha çok hak etmiştir. 49 sene süren saray hayatından sonra İstanbul’da düzenli olarak gezmiş, farklı semtleri dolaşmış, ve saray kıyafetlerini çıkararak sık sık halkın arasına girmiştir. Zaman zaman halkla sohbet eder ve dertleşirdi.

1787-1792 Osmanlı-Rus savaşı sırasında Özi Kalesi’ni Rusların işgal etmesiyle  kalede bulunan Türk halkını da yine Rusların katlettiğini öğrenmiştir. Haberi almasıyla kahrından felç olmuş ve 1789’da vefat etmiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.