10 Kasım ile ilgili kompozisyon

10 Kasım ile ilgili kompozisyon
Her vatanın bir kurtarıcısı ve lideri vardır he her millet saygı duyduğu vatanını kurtaran liderini unutmaz ve ölse bile onu gönlünde yaşatır.

10 KASIM KOMPOZİSYON ÖRNEĞİ 1

Her vatanın bir kurtarıcısı ve lideri vardır he her millet saygı duyduğu vatanını kurtaran liderini unutmaz ve ölse bile onu gönlünde yaşatır. Her millet kahramanının öldüğü günü mili bir gün olarak hatta milli bir yas günü olarak anar.

Bizim de Türk milleti olarak Mustafa Kemal Atatürk gibi bir kahramanımız vardır. Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizi düşmanlardan arındırmıştır ve ülkemiz için bir çok çalışma yapmıştır ve 10 Kasım 1938 günü hayatını kaybetmiştir. Bu nedenle her yıl 10 Kasım günü okullarda ve resmi kurumlarda milli yas olarak kutlanmaktadır.

Türk milletinin gençleri Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ilerlemektedir onun ilke ve inkılaplarını kendisine hedef olarak belirlemiştir. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk, bir çok çalışmalar yaparak ve canını dişine takarak vatanımız için çalışmıştır. Bu nedenle 10 Kasım günü Türk milleti olarak bizim için önemli bir gündür ve bu günü Türk milleti olarak buruk bir şekilde anmaktayız.

Türk milleti olarak Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmamalıyız ve sadece her yıl 10 Kasım günü değil her gün onu saygıyla anmalıyız ki ona olan borcumuzu biraz olsun unutmayalım.

10 KASIM KOMPOZİSYON ÖRNEĞİ 2

Atatürk kadar milletine ve vatanına düşkün bir başka lider daha yoktur. Ve Atatürk bütün varlığını, en çok değer verdiği Türk milletine bağışlamıştır.

Bizler Türk milleti olarak, dünyada tüm milletlerin imrendiği bir lidere sahip olduk ve onun mutluluğunu sonuna kadar yaşamaktayız.

Atatürk sayesinde, sahip olduğumuz cumhuriyet içerisinde özgürce yaşamakta ve düşüncelerimizi ifade edebilmekteyiz. Ayrıca Atatürk sayesinde hiç bir devlete bağlı olmadan ve hiç bir devletin esaretinde olmadan yaşamanın ve çalışabilmenin gururunu yaşamaktayız.

Bu eşsizlik içeren özgürlük duygusunu bizlere tattırmış olan yüce Atamıza en büyük şükran saygılarımızı ifade etmek ve onu gururlandırmak için, onun ülkemize kazandırmış olduğu devrim ve ilkelere sahip çıkmak en büyük görevimizdir. Bu duyguyu görev bilincinde, tüm hayatımız boyunca uygulamalı ve çocuklarımıza en iyi şekilde aktarmaya çalışmalıyız.

İşte Atatürk sayesinde yetişen o gençler, kendilerinden sonra gelecek olan nesillere de Atatürk’ün bıraktığı cumhuriyeti en sağlam temelleriyle birlikte devredebilecektir.

Ancak bu durumda cumhuriyeti Türk milletine bırakmış olan Atatürk, ebedi istirahatinde rahat olacaktır.

Türk milletine bu büyük şeref duygusunu tattırmış olan Atatürk ve silah arkadaşları için bir ömür boyu elimizden gelen, tüm hizmeti gerçekleştirmeye inanmış bir millet olarak, Atamızın bize bıraktığı bu cennet vatanı tüm gücümüzle müdafa etmeliyiz.

125
226
53
24
12
19
29
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum