10 Mayıs 2015 ALES Sınav Soruları Cevapları ve Sonuçları

10 Mayıs 2015 ALES Sınav Soruları Cevapları ve Sonuçları
10 Mayıs 2015 ALES Sınav Soruları Cevapları ve Sonuçları Ne Zaman Açıklnacak

ALES sınav soruları ve cevapları burada. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ALES ilkbahar dönemi sınavı bu sabah saat 09.45'te başlayacak. Adaylar sınav sorularına ve cevap anahtarlarına haberimizin detaylarından erişim sağlayabilir. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavı geçmiş döneme ait sorular ve cevaplar detaylarda yer almaktadır.

İşte ALES Sınav soruları ve cevapları.

Sınav soru ve cevapları sınav sonuçları ile birlikte açıklanacaktır.

ALES Geçmiş Dönem Sınav soruları ve cevaplarına aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz.
ALES İLKBAHAR DÖNEMİ SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLA
ALES GÜZ DÖNEMİ SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLA
ÖSYM Geçmiş yıllara ait tüm sınav soru ve cevaplarını aşağıdaki adresten görebilirsiniz.
http://www.osym.gov.tr/belge/1-12673/gecmis-yillara-ait-sinav-soru-ve-cevaplari.html

2015 ALES SINAVININ KAPSAMI

Sınavda uygulanacak testin sayısal bölümünde 40'ar sorudan oluşan iki test (Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testleri); sözel bölümünde ise 40'ar sorudan oluşan iki test (Sözel-1 ve Sözel-2 Testleri) yer alacaktır.
Bütün adaylar, dört testten, yüksek olarak hesaplanmasını istedikleri ağırlıklı puana uygun en az üçünü seçerek toplamda en az 120 soru cevaplandırmış olacaklardır. Ağırlıklı puanlara göre testlerin ağırlıkları tabloda yer almaktadır. Adaylar istedikleri takdirde bütün testleri cevaplandırabileceklerdir.
Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testleri adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır. Sayısal-2 Testindeki soruların, Sayısal-1 Testindeki sorulara göre daha ileri düzey sorular olması planlanmaktadır. Sözel-1 ve Sözel-2 Testleri ise, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır. Her bir testteki sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.