10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları Anadol Yayıncılık

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları Anadol Yayıncılık
10. Sınıf Anadol Yayıncılık Kimya Kitabı Sayfa 74 Hazırlık Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık

Tuz Gölü’nden nasıl tuz elde edilir?
Göl suyu pompalar yardımı ile buharlaştırma havuzlarına taşınır. Sıcak havaların başlamasıyla birlikte havuzlarda bulunan su buharlaşır ve 8 - 10 cm kalınlığında tuz tabakası oluşur. Oluşan tuz tabakası özel makinalarla kazınarak stok alanlarına taşınır ve yıkanmasının ardından işlenmek üzere fabrikaya sevk edilir.

Göl tuzunun en büyük avantajı ise, doygun hale gelen göl suyunun kristalleşen tuz tabakasında mineraller biriktikçe, yapısındaki elementlerde zenginleşme izlenmesidir.

Kolonya, alkol ve suya nasıl ayrılabilir?

Kolonya, alkol ve suyun ayrılması için damıtma yöntemi kullanılabilir. Kolonya karışımı ısıtılır, alkol buharlaşır, soğutulur ve ayrı bir kapta toplanır. Su genellikle geride kalır. Ancak bu işlemi yaparken dikkatli olunmalı ve yerel yasal düzenlemelere uyulmalıdır.

Bitkilerden hangi yöntemle esans elde edilir?
Esans yağlar, bitkilere eritici madde verildiğinde bitkilerden ayrılırlar. Bir diğer deyişle, bitkilerin sıvılaştırılmış halidirler. En yaygın ayrıştırma yöntemleri arasında buhar damıtması, çözücüyle özütleme, CO2 özütlemesi, maserasyon, enflauraj, soğuk sıkımla özütleme ve su damıtması gelir.

190
74
8
8
7
4
40
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.