Başınızdan geçen önemli bir olayı veya macerayı (sergüzeşti) anlatınız

Başınızdan geçen önemli bir olayı veya macerayı (sergüzeşti) anlatınız
Başınızdan geçen önemli bir olayı veya macerayı (sergüzeşti) anlatınız, Kölelikle ve esaretle ilgili düşüncelerinizi anlatınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

1. Başınızdan geçen önemli bir olayı veya macerayı (sergüzeşti) anlatınız.

Cevap: Başınızdan geçen bir olayı kısaca anlatmanız gerekmektedir.

2. Kölelikle ve esaretle ilgili düşüncelerinizi anlatınız.

Cevap: Kölelik ve esaret insanlık tarihinin en büyük suçlarından ve ayıplarındandır. Hiç kimse özgürlüğünden mahrum bırakılamaz.

Kölelik, bir insanın başka birinin malı ve mülkü olması. Başka bir kişinin malı ve mülkü olan kişiye köle, memlûk veya kul; köle sahibine ise efendi veya mevla denir. Hürriyetine sahip olmayan, başkalarının hükmü altında bulunan ve para ile alınıp satılan kişiler köle olarak adlandırılmıştır. Köle kelimesi yerine Türkçede bazen kul, bende, halayık, esir ve kadın köle için de cariye veya odalık tabirlerinin kullanıldığı görülmektedir.

119
41
76
19
13
16
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.