Ülkemizde deniz turizmi denince aklınıza nereler gelmektedir

Ülkemizde deniz turizmi denince aklınıza nereler gelmektedir
Ülkemizde deniz turizmi denince aklınıza nereler gelmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Metne Hazırlık

1. Ülkemizde deniz turizmi denince aklınıza nereler gelmektedir?

Cevap: Ülkemiz bir yarımada olup deniz turizminin bu kadar geniş sahillere yayıldığı ender ülkelerden birisidir. Mersin'den başlayıp Çanakkale kıyılarına kadar uzanan mesafe deniz turizmine uygundur. Bu sahil şeridinde özellikle Antalya, İzmir. Muğla il ve ilçeleri uzun sahilleriyle yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Turizm ülke gelirleri açısından önemli bir yer tutar. Bu bahsettiğimiz sahil şeridinde binlerce konaklama tesisi bulunmaktadır. Binlerce otel misafirlerini ağırlamaktadır.

2. Aşağıda Halikarnas Balıkçısı ile ilgili metni okuyunuz ve düşüncelerinizi söyleyiniz.

Halikarnas Balıkçısı, ya da gerçek adıyla Cevat Şakır Kabaağaçlı, kitapları ve Bodrum sevgisi ile tanınır. Cevat Şakir Karaağaçlı Bodrum’u daha da güzelleştirmek ve el değmemiş doğasını korumak için çok çaba sarf etmiş birisidir.
Bodrum’un bir turizm merkezi olmasında, gelişmesinde Balıkçı’nın çok büyük katkıları vardır. Ege-Akdeniz kıyılarını, onun kadar edebiyata taşıyan, anlatan ve tasvir eden bir başka yazar daha yoktur.
Balıkçı’nın Bodrum’a katkıları yalnızca, onu yazın alanına taşımasıyla sınırlı değildir. Bodrum’a palmiye ağaçlarını ilk diken, yurt dışından getirttiği bitki tohumlarıyla, şehrin dört bir yanını güzelleştirir.
Nermin Yazıcı, Halikarnas Balıkçısında Tabiat

Cevap: Halikarnas Balıkçısı Bodrum aşığı bir insandır. Bodrum’un turizm merkezi olmasında, tanınmasında ve el değmemiş doğasının korunmasına çok emek vermiştir.

1
3
3
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.