10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 173 Ders İçi Çalışma Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ders Dışı Çalışma

Yandaki tabloda, bir ülkeye ait çeşitli yaş gruplarındaki erkek ve kadın nüfus miktarları verilmiştir. Bu verilerden yararlanarak ülkenin nüfus piramidini aşağıda ana hatları verilen grafiğin üzerinde oluşturunuz.

Oluşturduğunuz nüfus piramidini inceleyiniz ve aşağıdaki sorulara vermiş olduğunuz cevapları defterinize yazınız. Ayrıca grafiklerinizi ve cevaplarınızı arkadaşlarınızla karşılaştırınız.

1. Ülkedeki nüfus artış hızında nasıl bir değişim söz konusudur?
Cevap
: Tablo doğrudan nüfus artış hızını göstermemektedir, ancak genç yaş gruplarındaki nüfus miktarlarına bakarak, nüfus artış hızının yüksek olduğu sonucuna varılabilir.

2. Cinsiyet durumunu incelediğinizde ne gibi yorumlar yapabilirsiniz?
Cevap
: Cinsiyet bazında nüfus dağılımına bakıldığında, genç yaş gruplarında erkek ve kadın nüfus arasında önemli bir fark olmadığı, ancak ileri yaş gruplarında kadın nüfusunun erkek nüfusundan daha fazla olduğu görülmektedir.

3. Ülkenin gelişmişlik seviyesi hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Cevap
: Genç yaş gruplarındaki yüksek nüfus, ülkenin gelişmekte olan bir ülke olabileceğine işaret eder. Ancak ileri yaş gruplarında kadın nüfusunun daha fazla olması, kadınların daha uzun yaşadığı ve sağlık hizmetlerinin erişilebilir olduğu bir ülkeyi işaret edebilir.

2
3
3
4
3
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum