10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 176 Ders İçi Çalışma Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ders İçi Çalışma

Aşağıdaki tabloda Türkiye’de farklı sayım dönemlerinde gerçekleşen nüfus artış hızları verilmiştir.

1. 1985’ten 2008 yılına kadar Türkiye’de nüfus artış hızının belirgin bir şekilde düşmesinin sosyal ve ekonomik nedenleri nelerdir?
Cevap
: 1985’ten 2008 yılına kadar Türkiye’de nüfus artış hızının düşmesinin sosyal nedenleri arasında kentleşme, kadınların eğitim seviyesinin artması ve aile planlaması bilincinin yaygınlaşması; ekonomik nedenleri arasında ise ekonomik istikrarın artması ve refah seviyesinin yükselmesi yer alabilir.

2. 2008’den itibaren Türkiye’nin nüfus artış hızındaki düşüşün durmasının ve sonrasında durağan bir seyir izlemesinin olumlu veya olumsuz sonuçları neler olabilir?
Cevap
: 2008’den itibaren nüfus artış hızındaki durağan seyir, ekonomik olarak genç ve çalışan nüfusun dengede kalmasını sağlayabilir; ancak bu durum uzun vadede yaşlı nüfusun artmasına ve genç nüfusun azalmasına sebep olarak sosyal hizmetlere olan talebin artmasına neden olabilir.

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.