10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 183 Ders Dışı Çalışma Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ders Dışı Çalışma

1. Türkiye’de okuma yazma oranının en yüksek ve en düşük olduğu üç il hangileridir?
Cevap
: Okuma yazma bilen oranının 2022 yılında en yüksek olduğu il %99,0 ile Antalya olurken bu ili sırasıyla Çanakkale, İzmir, Muğla ve Denizli takip etti. Bu oranın en düşük olduğu il ise %93,6 ile Mardin olurken bu ili sırasıyla Şanlıurfa, Siirt, Ağrı ve Iğdır izledi.

2. Okuma yazma oranının yüksek ve düşük olduğu iller arasında ne gibi farklılıklar vardır?
Cevap
: Okuma yazma oranının yüksek olduğu iller ile düşük olduğu iller arasında eğitim imkanları, sosyoekonomik durum, kentleşme düzeyi, cinsiyet eşitsizlikleri ve nüfusun yaş yapısı gibi faktörler açısından farklılıklar vardır. Genellikle yüksek oranlara sahip illerde daha fazla eğitim kurumu, daha iyi iş imkanları ve daha yüksek gelir düzeyleri bulunurken, düşük oranlara sahip illerde bu olanaklar sınırlıdır.

3. Bazı illerde okuma yazma oranının düşük olmasının sebepleri nelerdir?
Cevap: Bazı illerde okuma yazma oranının düşük olmasının sebepleri arasında yetersiz eğitim altyapısı ve ekonomik kısıtlar bulunmaktadır. Ayrıca sosyo-kültürel faktörler ve göç gibi demografik dinamikler de etkili olabilir.

Yayınlanmış olan son TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre yukarıdaki soruları bir hafta süreyle araştırınız. Araştırma sonuçlarınızdan hareketle bir rapor hazırlayınız ve hazırladığınız raporu derste arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Vermiş olduğumuz cevapları rapor halinde sınıfınızda sunabilirsiniz.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.